Rize’de Yağan Karda Kar-delen Ekibi Evinin Yolunu Unuttu!

Rize’de Yağan Karda Kar-delen Ekibi Evinin Yolunu Unuttu!
Rize’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarına karşı karla mücadelede bulunan İl Özel İdaresinin KAR-delen olarak nitelendirilen ekipleri bu süreçte evlerine gitmeyerek şantiyelerde 3-4 saatlik uykunun ardından çalışmalarını sürdürdü

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, yoğun kar altında kalan kentte İl Özel İdaresine bağlı Kar-delen ekiplerinin kar yağışının etkili olduğu ilk günden itibaren vatandaşları mağdur etmemek adına gece gündüz demeden büyük bir özveriyle mücadele ettiklerini ve bölgenin zor koşullarına rağmen, evlerine gitmeden şantiyelerde 3 – 4 saatlik uykuyla 24 saat arazide çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, karla mücadele kapsamında ilk günden itibaren gece gündüz demeden sahada çalışan KAR-delen ekiplerine teşekkür etti.

Karla mücadele kapsamında şantiye ziyaretlerine devam eden Meclis Başkanı İbrahim Türüt, son olarak Güneysu, Fındıklı ve Çamlıhemşin şantiyelerini ziyaret etti.

rize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(14).jpg

Başkan Türüt’e, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Topal ile ziyaret edilen ilçelerin Kaymakamları, AK Parti İlçe Başkanları ve İl Genel Meclisi Üyeleri eşlik etti.

Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması noktasında son gelişmeleri değerlendiren Başkan Türüt, dün gece yüksek kesimlere düşen kar sonucu il genelindeki 346 köyden, nüfus barındırmayan Çamlıhemşin ve İkizdere’deki toplam 14 köy hariç 41 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ifade ederek “diğer köylerimizin ana arterlerinin tamamı ulaşıma açıldı. Ekiplerimiz 58 iş makinası ve 86 personelle kalan 41 köyümüz ile diğer köylerimizin yan ve mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

rize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(9).jpg

Başkan Türüt, KAR-delen olarak nitelendirilen İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin ne kadar zor şartlarda çalıştıklarına değinerek “ekiplerimiz kar yağışının etkili olduğu ilk günden itibaren vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına gece gündüz demeden büyük bir özveriyle mücadele ettiler. Bölgemizin zor koşullarına rağmen, evlerine gitmeden şantiyelerimizde 3 – 4 saatlik uykuyla 24 saat arazide çalışmalarını sürdürdüler. Ayrıca sahada yaptığımız incelemelerde ekiplerimizin ne kadar tecrübeli olduğunu bir kez daha gördük. Arazi yapısını daha iyi biliyor olmaları, yapılan programlar ve oluşturdukları koordinasyonlarla daha hızlı ve etkin bir şekilde sahada yer alan ekiplerimiz, KAR-delen ismine layık olduklarını açıkça ispatladılar. Bu bağlamda özverili ve fedakarca yürüttükleri çalışmalarından dolayı Genel Sekreterimize, Yol Şube Müdürümüze ve KAR-delen ekiplerimize şahsım, meclis üyelerimiz ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

rize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(10).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(11).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(13).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(15).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(16).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(12).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(17).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(8).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(6).jpgrize-il-genel-meclis-baskani-ibrahim-turut,-guneysu,-findikli-ve-camlihemsin-santiyelerini-ziyaret-etti-(2).jpg