Rize'de yağmur etkili oldu

Rize'de yağmur etkili oldu
Rize'de etkili olan yağış sonucu Gündoğdu beldesinde derenin taşması nedeniyle bir çay fabrikası ile bazı evlerin alt katlarını su bastı.

Rize'de akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat süren sağanak yağışın etkili olması sonucu Gündoğdu beldesinde Veliköy Deresi taştı. Dere üzerinde bulunan bazı köprülerde de küçük çaplı hasar oluştu.

sel-1.jpg

Taşkın sonucu dere yakınında özel sektöre ait bir çay fabrikası ile 3-4 evin alt katlarını su bastı. Fabrikadaki makineler ile bir miktar kuru çay zarar gördü.

Belde yolunun su altında kalması sonucu ulaşım çevre yollardan sağlanıyor.

Evinin at katını su basan Ali Osman Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce 10 ailenin imza toplayarak DSİ'ye müracaat ettiğini belirterek, ''Buradaki dere ıslahının yapılması için 3 yıldır mücadele ediyoruz. Ancak 3 müracaatımıza da herhangi bir cevap gelmedi. Yetkililerden bize, evlerimiz hasar görmeden destek vermelerini istiyoruz'' dedi.

sel-2.jpg

Mahalle sakinlerinden Oktay Yıldız ise her ağustos-eylül aylarında yağmur nedeniyle olumsuzluklara karşı tedbir aldıklarını ifade ederek, ''3-4 yıl önce de yine bu aylarda aşırı yağmur yağmış ve aynı yerler yine dere taşması sonucu su altında kalmıştı. Birkaç yıl önce de Veliköy'de 4 kişi bir evin göçmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Burada yetkililer, o dönem proje çalışması yaptılar. Fakat sonra gelen giden olmadı'' diye konuştu.