Rize'de Yağmurun Demokrasi Nöbetçileri

Rize'de Yağmurun Demokrasi Nöbetçileri
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti”ne Rize’de sağanak yağmurda nöbet alanını terk etmeyenler damgasını vurdu.

Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, şehit olanlar için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti. Dua esnasında başlayan sağanak yağmurun gittikçe şiddetini artırmasına rağmen vatandaşlar nöbet alanını terk etmedi. Bazı vatandaşlar Rize Belediyesi tarafından kurulan çadırın içine sığınırken, bazı vatandaşlar ise Türk bayraklarıyla yağmurun altında nöbetlerini tutmaya devam etti.

demokrasi-nobeti-rize-(38).jpg

Ünlü İş Adamı Sedat Peker’in ad ve soyadının baş harfleri ile “Hedef Turan” ve “Bir Umuttur Yaşamak” sözlerinin yazılı olduğu atkılarla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren ve kamyon üzerinde alana gelen grup ise Türk bayraklarıyla darbe girişimini kınadı. Yağmur altında kalmayı tercih eden vatandaşların arasında ayrıca minik bir çocuğun yer alması dikkat çekti. Alandakilerin nöbet bekleyişleri devam ediyor.

demokrasi-nobeti-rize-(5)-005.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(26).jpgdemokrasi-nobeti-rize-(51).jpgdemokrasi-nobeti-rize-foto-galeri-001.jpg