Rize'de "Yalancı Aranıyor"da Mükemmel Ötesini Sahnelediler

Rize'de "Yalancı Aranıyor"da Mükemmel Ötesini Sahnelediler
Politikayla yalan sanatının inanılmaz birleşimi, gerçek hayatta rastlanabilecek karakterlerin şaşırtan yüzleri Rize'de mükemmel ötesi bir perfonmansla "Yalancı Aranıyor"da sahnelendi.

Kim daha iyi yalancı? Hizmetçi mi? Koruma mı? Sekreter mi? Politikacı mı? Yanıtınızdan bu kadar emin olmayın ! Zira Rize'de bu akşam sahnelenen "Yalancı Aranıyor"daki gibi yalancı her yerde, her şekilde karşınıza çıkabilir! Ancak ne olursa olsun yalanlarla dolu olan tiyatroda tek gerçek vardı o da oyunda rol alan tiyatrocuların mükemmel ötesi performanslarını başarıyla sahnelemeleri ve izleyenleri gülmekten kırdıkları...

Politikayla yalan sanatının inanılmaz birleşimi, gerçek hayatta rastlanabilecek karakterlerin şaşırtan yüzlerini başarılı bir şekilde sahneleyen Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Rize Sanat Merkezi Tiyatro Ekibi, “Yalancı Aranıyor” adlı komedi tiyatro oyunuyla Rize’de sanatseverlerin karşısına çıktı. Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna sanatseverlerin ilgisi de büyük oldu. Oyun sonunda ise; oyunu izleyenler arasında yer alan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, oyuncuları tek tek tebrik ederek, Yönetmen Yavuz Alaca’ya çiçek takdim etti.

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(1).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(3).jpg

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde bu akşam sahnelenen ve aralarında Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan ile MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinin yanı sıra Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) Başkanı Hatice Semiz ve Rize Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Dilek Kansız’ın da yer aldığı çok sayıda izleyicinin takip ettiği oyunda mükemmel ötesi bir performans gösteren tiyatrocular oyun sonunda salonu dolduran yüzlerce izleyici tarafından ayakta alkışlandı.

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(4).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi.jpg

Ülkesinin Aziz Nesin'i olarak kabul edilen Yunan Yazar Dimitri Psathas'ın “Yalancı Aranıyor” isimli müzikli oyununda çıkarcılar, yalancılar, masumlar, müebbetler, şartlı salıverilenler, aşıklar, entrikacılar, siyasetçiler, ihanetçiler genç Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Rize Sanat Merkezi Tiyatro Ekibi tarafından başarılı bir şekilde sahnelenirken salonu tıka basa dolduran izleyiciler de adeta gülmekten yoruldu.

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(5).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(8).jpg

Bu akşam ki tiyatro oyununu kaçıranlar üzülmesin çünkü 10 Mayıs’ta bir kez daha Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun daha sonra 16 Mayısta İstanbul’da Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali’nde sahnelenecek.

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(7).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(6).jpg

Oyun sonrasında tiyatrocuları tek tek tebrik eden Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, burada yaptığı kısa konuşmada, “Bu programı organize eden, tiyatronun sergilenmesinde katkısı olan değerli yönetmenimizi ve bu tiyatroda başarılı bir şekilde rol alan bütün oyuncuları tebrik ediyor, yürekten kutluyorum. Bugün bu oyunda gösterdi ki hayatınıza hiçbir şekilde yalana ihtiyaç duymadan hayatınızı devam ettirmelisiniz. Bu vesileyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(16).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(17).jpg

Oyunun Konusu : Yalan temasını tepe taklak bir açıdan bakan oyun, bir milletvekili kariyerindeki çok önemli bir eksikliği fark eder: Yalan söyleyememektedir. Bu sebeple seçimden önce vaad ettiği şeyleri bekleyen seçmenleri onu sıkıştırmaktadır. O da bu eksikliği seçmenleri oyalayacak, onların gönlünü hoş tutacak bir özel kalem müdürü bularak gidermek istemekte ve kendi işlerini yürütebilmesi için görevlendireceği yalancıyı aramasıyla başladı. Yakışıklı ve yetenekli Yalancı Todori, kısa sürede hem seçmenlerin gönlünü almasını başardı hem de milletvekilinin hayatını değiştirdi. Ancak önce işleri yoluna koyan sonra ise düzelttiği tüm işleri daha da karmaşık hale getiren Yalancı’nın yalanları bir süre sonra ev halkının tepkisini çekmeye başlar ve işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Yalancı Todori' nin tüm silahlarını alıkoyan kişi ise milletvekilinin genç ve güzel eşi Ceni... Politikanın sunduğu nimetleri Todori'yle paylaşmaya hiç mi hiç niyeti yok! Yalan işlemeyen zırhıyla fettanlıklarını daha da rahat ortaya koyuyor. Günümüz politik yalanlarına da göndermeler yapan oyunda kimin yalancı kimi dürüst olduğunu çözmek çok zor!

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(9).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(10).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(11).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(12).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(13).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(14).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(15).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(18).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(19).jpg

yalanci-araniyor-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-(20).jpg