Rize'de Yarım Saatte 2 Marketten Para Çaldılar

Rize'de Yarım Saatte 2 Marketten Para Çaldılar
Rize'de yarım saat arayla iki marketten kasiyerin dikkatini dağıtarak kasadan para çalan 2 hırsız yakalandı.

Rize'nin Gülbahar Mahallesi ile Dalyan Mevkiinde yarım saat arayla aynı marketin iki şubesinden kasadan 850 Tl. çalan hırsızlar yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, hafta sonu gerçekleşen olayda önce Gülbahar Mahallesinde bir markete müşteri kılığında giren Kelteuma Ali (45) adlı kadın ile Ahad Esmaeili (45) bir süre market içerisinde dolaştıktan sonra kasiyere alışveriş yapma bahanesiyle yabancı para verdi. Ahad Esmaeili kasiyeri oyalarken Kelteuma Ali tırnakçılık yöntemi ile kasadan 300 TL. para aldı. Dışarıda kendilerini bekleyen Gholamrieza Kalhoro'nin (48) kullandığı otomobile aynı marketin Dalyan Mevkiindeki şubesine girerek aynı yöntemle 550 Tl. para çaldı.

Mesai bitimi sonrasında soyulduklarını anlayan kasiyerlerin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri iş yerlerine ait güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan çalışmada zanlıların İstanbul'dan otomobil kiraladığı ve il il dolaştığı, otomobillerinde GPRS takip sisteminin olduğununun belirlenmesinin üzerine otomobil takibe alındı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Asayış Şube ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu, otomobilin Çorum'da olduğunun belirlenmesi ile Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçildi. Yapılan ortak çalışma sonucu zanlılar Çorum'un Osmancık ilçesinde yakalanarak Rize'ye getirildi.

hirsiz-1.jpg

Zanlıların aynı marketin Trabzon'un Araklı ilçesinde de soygun gerçekleştirdiği belirlendi. Benzer olayların diğer illerde yaşanıp yaşanmadığının tespiti için resmi girişimlerde bulunuldu.

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar tutuklanmaması halinde sınır dışı edilecek.