Rize'de Yaş Çaya Bu Fiyat İsteniyor!

Rize'de Yaş Çaya Bu Fiyat İsteniyor!
Rize Ziraat Odası, 2012 yılı yaş çay hasadında hükümetten istenecek yaş çay alım fiyatını belirledi. İşte o fiyat:

Rize Ziraat Odası her yıl olduğu gibi bu yıl da yaş çay hasat sezonu öncesi alan araştırması yaparak 2012 yılı yaş çay taban fiyatı için hükümetten talep edecekleri rakamı belirledi. Rize Ziraat Odası, 2012 yılı yaş çay hasadında hükümetten yaş çay alım fiyatı için kilogramı başına 1 TL 40 kuruş talep edeceklerini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, “2012 yılı yaş çay fiyatının belirlenmesi için Ordu’dan Sarp’a kadar çay yetiştirilen bölgelerdeki odalarımı ile yazılı ve sözlü yaptığımız araştırmaları bugün yaptığımız meclis toplantısında görüştük. Yaptığımız görüşmelerde hükümetten isteyeceğimiz talebi, destekleme ödemesi dahil kilogram başına 1 TL 40 kuruş olarak belirledik. Geçtiğimiz yıl 1 TL 30 kuruş talep etmiştik. 1 TL 10 kuruş verilmişti. Bu yıl tük ekonomik şatları, hayat şartlarını, artan üretim maliyetlerini göz önünde bulundurarak bu rakamı belirledik. Hükümetimizden bu rakamı talep edeceğiz“ dedi.

Paliç açıklamasında kaliteli üretime vurgu yaparak “Biz her zaman olduğu gibi üreticilerimizden yine kaliteli çay hasat etmelerini istiyoruz. Mutlaka kaliteli çay üretelim. Ürettiğimiz çayın hak ettiği bedelini de alalım“ diye konuştu.

basliksiz-2.20120328210519.jpg