Rize'de Yasak Alınacağına Dair Paylaşılan Bu Belge Sahtedir. Gerçekle Alakası Yoktur

Rize'de Yasak Alınacağına Dair Paylaşılan Bu Belge Sahtedir. Gerçekle Alakası Yoktur
Rize’de 15 Ekim gecesinden itibaren düğün ve nişan organizasyonları ile birlikte birçok etkinliğin yasaklanacağı yönünde sosyal medyada yer alan "Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Kararı" gerçeği yansıtmayıp sahte bir belgedir.

Rize'de sosyal medyada fotoğrafı paylaşılan, yapılan incelemede sahte olduğu ve taklit imzalar bulunduğu belirlenen belgeyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Rize'de üzerinde İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı yazan ve Rize Valisi Kemal Çeber ile kuruldan 8 ismin imzasının taklit edildiği bir belgenin fotoğrafı paylaşıldı. Kim veya kimler tarafından hazırlandığı bilinmeyen ve sosyal medyada paylaşılmaya başlanan "Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 15 Ekim gecesi 24.00 itibariyle bazı etkinliklerin durdurulacağına yönelik karar aldı." şeklinde paylaşılan belge sahte olup gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu belgeye itibar etmemeleri önemle rica olunur.

Paylaşımı yapılan sahte belgede şu ifadelere yer verildi: "Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, spa ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 15 Ekim 2020 saat 24.00 itibariyle durdurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir' 

Sosyal medyada hızla yayılan ve büyük bilgi kirliliğine neden olan belge hakkında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından ‘Evrakta sahtecilik’ başta olmak üzere çeşitli nedenlerden soruşturma başlatıldı.

Konu hakkında Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Kamuoyuna duyuru!" başlığıyla yapılan açıklamada ise asparagas paylaşımla ilgili tahkikat çalışmasının ilgili kurumlarca başlatıldığı ifade edilerek, "Sosyal medya hesaplarından paylaşılan il umumi hıfzıssıhha kurulu kararına ilişkin görsel gerçek değildir.

Kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve asparagas paylaşımda bulunan kişiler hakkında Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımızca gerekli tahkikat çalışması başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

bu-belge-sahtedir.-gercekle-alakasi-yoktur..jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Valiliğinden Sahte Belge Açıklaması