Rize'de Yasak Aşk Cinayeti

Rize'de Yasak Aşk Cinayeti
Rize'de 5 yıldır kayıp olan şahsın yasak aşk cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

2007 yılında ailesi ile birlikte Ağrı'nın Patnos ilçesinden ikamet etmek için Rize'ye gelen Y.O.'nun (34), eşinin yasak aşkı ve akrabası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Ağrı'nın Patnos ilçesinden 5 yıl önce kayıp ilanı verilen Y.O.'nun (34), Rize'ye geldiği ve Rize'nin Ardeşen ve Fındıklı ilçesine yerleştiği bilgisini alan Rize İl Emniyet Müdürlüğü 5 yıllık titiz bir çalışmanın sonucu kayıp şahsın yasak aşk sonucu Artvin'in Hopa ilçesi Köprücü Köyü Sultan Selim mevkiinde dağlık bir alanda öldürüldüğünü ortaya çıkardı. Öldürülen Y.O.'nun eşi S.O. (31), S.O.'nun yasak aşk yaşadığı M.A. (42) ve M.A.'nın akrabası M.N. (31) yakalanarak çıkarıldıkları mahkeme sonucu tutuklandı.

rizede-yasak-ask-cinayeti-1.jpg

Alınan bilgiye göre Ağrı'nın Patnos ilçesinden Rize'nin Ardeşen ve Fındıklı ilçesine M.A. tarafından ailesiyle beraber gelen Y.O., ailesinin kendisinden haber alınamadığını bildirmesi üzerine Rize Emniyet Müdürlüğü'nün Y.O.'nun telefon görüşmelerini incelemesi üzerine Y.O.'nun M. A. ile direk , M. A’nın ise akrabası olan M. N. isimli şahısla görüşmelerinin olduğunu tespit etti.

y.o..jpgRize İl Emniyet Müdürlüğü'nün edindiği bilgilere göre S. O.’nun M. A. ile yasak ilişki yaşadığı, M. N. tarafından bu yasak ilişkinin bilindiği, Y. O. tarafından da bu durumun hissedildiği kanaati oluşmasıyla Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla adı geçen şüpheliler ile M. A.’nın eşi E. A. ile M. A. ile Y. O.’nun tanışmasını sağlayan S. Y. isimli şüpheli şahıslar 3 gün önce yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan sorgu çalışmaları sonucunda, öldürülen Y. O’nun en son 11 Ekim 2007 tarihinde (Ramazan Bayramının Arife Günü) eşi S. O. ile birlikte şüpheli M. A.’nın Hopa Çamurlu Köyünde bulunan evine gittikleri, akşam saatlerinde M. A. ile birlikte evden çıktıkları, daha sonra yoldan M.N’ nin de alınarak  Köprücü Köyü Sultan Selim mevkiinde bulunan yere gidildiği belirlendi. Buraya gitme işleminin önceden tasarlandığı, S. O’nun bu konudan bilgisinin olduğu, Y. O. isimli şahsın şüpheliler M. A. ve M. N. isimli şahıslar tarafından ateşli silahla vurulmak suretiyle öldürüldüğü ve cesedinin dağlık sapa bir arazide gömülmeden bırakıldığı, olayın E. A. tarafından da kısmen bilindiğini tespit eden emniyet güçleri dün (Perşembe günü) şüpheli şahısların refakatiyle olayın olduğu yer ve çevresinde yaptıkları aramadaöldürülen Y. O’ya ait olan ve Y.O.'nun eşi şüpheli konumdaki S. O. tarafından da teşhis edilen  gömlek, pantolon ve kemer gibi giysileri ile Y.O.'ya ait olduğu değerlendirilen cesedin bir kısmı bulundu.

Konu ile ilgili olarak gözaltına alınan M. A. , M. N. ve S. O. isimli şahıslar bugün (Cuma günü) Pazar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilerek çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

rizede-yasak-ask-cinayeti-2.jpg