Rize'de Yaşlı Hastalar Ziyaret Edildi

Rize'de Yaşlı Hastalar Ziyaret Edildi
Rize İl Sağlık Müdürlüğünce 18 – 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında kentte sağlık kurumlarında tedavi görmekte olan yaşlı hastalar ziyaret edildi.

Rize Devlet Hastanesinde tedavi görmekte olan yaşlı hastaların ziyareti; Halk Sağlığı Başkanı Op.Dr.Seçkin Karaoğlu, Kamu Hastaneleri Başkanı Yrd.Doç.Dr.Gökhan Demiral, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç.Dr Özcan Yavaşi ve diğer yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fındıklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ise Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki yaşlılar ziyaret edildi. İl genelinde tüm ilçelerimizde de Sağlıklı Yaşam Araçları eşliğinde etkinlikler yapıldı.

rizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(8).jpg

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak etkinlikler yapılmaktadır.” dedi.

Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesine gerektirmekte olduğunu ifade eden Tepe, şunları kaydetti: “Genç gruplarda sağlık hizmetlerinin temel hedefi tedavi iken, yaşlı gruplarda esas hedef; yaşam kalitesinin arttırılması ve korunmasıdır. Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin korunması ise yalnızca tanı ve tedavi hizmetlerinin uygun ve etkili sunumuyla değil, aynı zamanda sağlıklı yaşam davranışları ve güvenli çevre ortamının oluşturulmasıyla da gerçekleşir.”

Tepe, “Yaşlılarımızın yaşadığı ortamları güvenli hale getirmek için alınacak küçük önlemler arasında; kaymayan paspas veya yer döşemesi seçimi, tutamaklı merdiven, görme derinliğinde algılama bozukluğuna yol açmayacak desenli halı-kilim kullanımı, yeterince aydınlatılmış yaşam alanları, rakamları kolayca seçilebilen telefonlar ve kolayca görülebilecek acil telefon numaraları yerleştirilmesi yer almaktadır.” diye konuştu.

rizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(5).jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(10).jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(1).jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(2).jpg

rizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(4).jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(7).jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(9).jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(11).jpg

rizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(12).jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(3).jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi-(11)-001.jpgrizede-yasli-hastalar-ziyaret-edildi..jpg