Rize'de Yatağa Bağımlı Hastalara Karyola Desteği Sağlandı

Rize'de Yatağa Bağımlı Hastalara Karyola Desteği Sağlandı
Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Evde Sağlık Hizmeti alan hastalara 50 adet hasta karyolası bağışlandı.

Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Evde Sağlık Hizmeti alan hastalara ihtiyaçları süresince kullanılmak üzere 50 adet hasta karyolası bağışlandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın bir kısmı maddi durumları nedeniyle ihtiyaç duydukları tıbbi cihazları karşılamakta sorun yaşamaktadırlar. Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu kapsamda hizmet alan hastalara bugüne kadar 290 hasta karyolası ve ihtiyaç duydukları diğer tıbbi cihazlar konusunda tarafımızdan destek verilmiştir. Yatağa bağımlı hastalarda yatak yaralarının oluşmaması, beslenme ve bakım ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için ayarlanabilir hasta karyolalarının önemi büyüktür” dedi.

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi--saglandi4.jpg

Tepe, “Müdürlük olarak imkânlarımız ölçüsünde hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Belirtilen karyolalar SGK tarafından ödeme kapsamında olmadığı için öncelikle hastanelerimizde bulunan ihtiyaç fazlası karyolaları bu amaçla değerlendirdi sonrasında ise hayırseverlerden aldığımız destekle bu hizmeti sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi--saglandi1.jpg

İhtiyaç sahibi ve beklenti halinde tüm hastalarımıza ulaşabilmek için daha çok hasta karyolasına ihtiyacımız olduğunu belirten Tepe, şöyle devam etti: “Bu anlamda duyarlılıkları ile bizleri ve hastalarımızı mutlu eden Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı 50 adet ayarlanabilir hasta karyolasını müdürlüğümüze bağışlamıştır. Bugün hastalarımıza ihtiyaçları süresince kullanmak üzere 50 hasta karyolasının dağıtımını gerçekleştirdi Hastalarımıza dağıtımını yaptığımız bu karyolalar ihtiyaçları bittikten sonra müdürlüğümüze geri iade edilecek ve ihtiyacı olan başka hastaların kullanımına verilecektir”

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi--saglandi7.jpg

Hastaların manevi anlamda hepimizin ilgi, bakım ve şefkatine muhtaç olduklarını belirten Tepe, “Maddi anlamda yaşlı ve yatağa bağımlı hastaların çok az şeylere ihtiyaçları vardır ama o az şeylere çok ihtiyaçları vardır. Tüm vakıf yöneticilerine bu konudaki hassasiyetlerinden ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyor, tüm hayırsever vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi--saglandi2.jpg

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen evde sağlık hizmetleri aktif olarak 2011 yılından beri hizmet vermeye başlamıştır. 4 yıllık süreçte 9000 hastaya ulaşılmış ve bu hastaların gerek hastaneden taburculuk sonrası devam eden tedavileri gerekse Aile hekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından yerinde ve evinde tespit edilen yatağa bağımlı hastaların bulundukları ev ortamında tedavileri sağlık personelleri tarafından yürütülmektedir. Bu hizmetler koordinasyon merkeziyle bağlantılı olarak 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3 Devlet hastanesi 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde oluşturulan Evde Sağlık Hizmetleri birimleri tarafından ayrıca 12 Toplum Sağlığı Merkezleri ve tüm aile hekimliklerinin desteği ile sürdürülmektedir.

 

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi--saglandi5.jpg

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi--saglandi6.jpg

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi--saglandi-7.jpg