Rize'de Yatalak Hastalar Oy Kullanabilecek

Rize'de Yatalak Hastalar Oy Kullanabilecek
Rize'de evde sağlık hizmeti alan yatalak hastalar oy kullanabilecek.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların, istemeleri durumunda sağlıklarını riske atmadan oy kullanmaları için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Rize Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmetli alan ve isteyen hastaların oy kullanabilmesi için evde sağlık hizmetleri birimleri vasıtasıyla duyurular yapılmış olup il genelindeki isteklilerin isimleri ve adresleri belirlendi" dedi.

Oy verme kararı alan veya uygulamayı yeni duyup oy vermek isteyen vatandaşların 31 Ekim Cumartesi gününe kadar 112 acil yardım hattına ulaşıp isimlerini ve adreslerini vermeleri gerektiğini ifade eden Tepe, "Seçim günü olan 1 Kasım'da İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 214 93 21 ile 444 38 33 nolu evde sağlık hizmetleri birimine isimlerini ve adreslerini vermeleri yeterli olacaktır" diye konuştu.

Tepe, evde sağlık hizmeti sunulan hastaların vatandaşlık görevlerini yerine getirmesini sağlamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını da kaydederek, şunları söyledi:

"Seçim günü evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezimiz oy kullanma saatleri süresince açık tutulacak. Talepte bulunan hastaların evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere götürülmesi sağlanacak ve oy kullanmaları müteakiben evlerine geri getirilecek. Bu hastalarımıza bu süreçte bir sağlık personelinin refakat etmesi sağlanacak."