Rize'de Yaz Kur'an Kursları Başladı

Rize'de Yaz Kur'an Kursları Başladı
Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de yaz Kur'an kursları büyük bir heyecanla başladı. Tüm cami ve Kur’an kurslarının kapıları çocuklar için açıldı.

Rize'de yaz kurslarının hayırlı ve bereketli geçmesi için öğrenci ve velilerin katılımıyla dualarla açılış merasimi düzenlendi.

Çaykur Ziraat Camii bünyesinde eğitim verecek yaz Kur’an kursu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış merasimi Elif Ravza Temizel isimli minik öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı merasimde gerçekleştirdiği konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği yaz Kur'an kurslarının bu yıl “Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti” çağrısıyla başladığını ifade ederek 4-22 yaş arasındaki çocukların ve gençlerin yaz kurslarına katılabileceğini söyledi.

Yaz kurslarında çocukların cami ile tanışması, Kur'an, namaz, ibadet ve ahlak bilinciyle hemhal olması açısından bir fırsat olduğunu söyleyen Müftü Çakmakçı, “Yaz Kur’an kurslarımız, milletimizin ve nesillerimizin inanca, ibadete ve hayata dair doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmaları noktasında çok büyük bir imkandır. Çocuklarımız ve gençlerimiz İslam'ın inanç esaslarını, temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri ancak burada öğrenebiliyor. Peygamberimizin örnek hayatıyla ancak burada tanışabiliyor. Kur'an kurslarımızın ve camilerimizin manevi atmosferinden hakkıyla istifade eden çocuklarımız, buradan aldıkları güç ve motivasyonla geleceğe daha emin adımlarla yürüyorlar. Dolayısıyla yaz Kur'an kurslarımızı, milyonlarca yavrumuzun kalbine iman, hakikat ve merhamet tohumlarının ekildiği müstesna mekanlar olarak görüyor ve buralara önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Çakmakçı, “Velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyor, 6 hafta boyunca yoğun bir tempoda çalışacak tüm din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

rizede-yaz-kuran-kurslari-basladi-foto-galeri.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum