Rize’de Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri Düzenlendi

Rize’de Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri Düzenlendi
Rize İl Müftülüğünce “2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları” kapsamında din görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde il ve ilçe müftülükleri tarafından din görevlilerine yönelik "Yaz Kur’an Kursu Eğitim Seminerleri" düzenleniyor. Bu kapsamda Rize İl Müftülüğü, “2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları” çerçevesinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde din görevlilerine yönelik seminer gerçekleştirdi.

Seminerde yaz Kur’an kurslarının önemine değinen İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İslam'ın iman, ibadet, bilgi ve güzel ahlak merkezli değerlerini bireysel ve toplumsal hayata taşıma noktasında bu kursların özel bir yeri olduğunu belirterek kursların etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla seminerler düzenlendiğini ifade etti.

Yaz Kur'an kurslarının çocukların manevi gelişimi, karakter inşası ve değerler eğitimi açısından büyük bir fırsat olduğuna vurgu yapan Müftü Çakmakçı, “Yaz Kur’an kurslarımız, milletimizin ve nesillerimizin inanca, ibadete ve hayata dair doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmaları noktasında çok büyük bir imkandır.” dedi.

Yaz kurslarında İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin görev yapacağını belirten Müftü Çakmakçı, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı yaz kurslarının 3 Temmuz 2023 tarihinde başlayacağını bildirdi.

Seminerde ayrıca "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında yaz Kur'an kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, eğitim öğretimde materyallerden nasıl istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, çocuk ve gençlerle etkili iletişim, sosyal etkinlik planlama becerisi, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular ele alınarak, Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan yaz Kur’an kurslarına müracaatların 19 Haziran’da başlayacağı bilgisi verildi.

rizede-yaz-kuran-kurslari-egitim-semineri-duzenlendi-5.jpg

rizede-yaz-kuran-kurslari-egitim-semineri-duzenlendi-2.jpg

rizede-yaz-kuran-kurslari-egitim-semineri-duzenlendi-7.jpg

rizede-yaz-kuran-kurslari-egitim-semineri-duzenlendi-1.jpg

rizede-yaz-kuran-kurslari-egitim-semineri-duzenlendi-3.jpg

rizede-yaz-kuran-kurslari-egitim-semineri-duzenlendi-4.jpg

rizede-yaz-kuran-kurslari-egitim-semineri-duzenlendi-6.jpg

rizede-yaz-kuran-kurslari-egitim-semineri-duzenlendi-9.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum