Rize'de Yaz Kur’an Kursları Sona Erdi

Rize'de Yaz Kur’an Kursları Sona Erdi
Tüm yurt genelinde olduğu gibi Rize ve ilçelerinde okulların tatile girmesiyle başlayan Yaz Kur’an Kursları sona erdi.

25 Haziran'da başlayan ve iki ay devam eden eğitimler neticesinde Yaz Kur’an kurslarına katılan binlerce öğrenci, kursu bitirmenin sevincini belge ve hediye alarak yaşadılar.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Yaz Kur'an kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada; 25 Haziran'da başlayan Yaz Kur'an kurslarının 17 Ağustos'ta sona erdiğini bildirerek, Rize genelinde bu kurslara katılan yaklaşık 16 bin 872 öğrenciye 1002 öğretici tarafından eğitim verildiğini ifade etti.

Çakmakçı, "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başlatılan Yaz Kur’an Kurslarında 2 ay boyunca öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanında çeşitli etkinliklere katılma fırsatı verildiğini, tatil havasında geçen kurslara sıkılmadan katılımların sağlandığını ve bu sayede arkadaşlıkların ve dostlukların pekiştirildiğini dile getirdi.

Çakmakçı, bilgili ve ahlaklı bir nesle kavuşmanın yolunun bu kurslarımızda öğrenilen sağlam ve kaliteli bilgilerle mümkün olacağını ifade ederek fedakârca çalışan din görevlilerine ve çocukların din eğitimlerini en verimli bir şekilde almaları hususunda çaba gösteren anne-babalara teşekkür ederek, öğrenilen bilgilerin unutulmaması konusunda öğrenci ve velilere uyarıda bulundu.

rize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(1).jpg

TOPHANE’’DE KESİNTİSİZ EĞİTİM

Rize Merkeze bağlı Tophane Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Koçali de yaptığı açıklamada Rize Belediyesi Tophane Gençlik Merkezinde sürdürülen eğitimlerin hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.

2018 yaz dönemi Kuran kursunda 30 öğrencinin Kur’an­-ı Kerim’i okuma seviyesine çıkarak eğitimini başarıyla tamamladığını ifade eden Muhtar Koçali, “2017-2018 eğitim ve öğretim yılında kış ve yaz dönemlerinde kurslarımız devam etmekte. Gençlik merkezimizde yapılan kursların meyvelerini toplamaya başladık. Gençlerimiz ve çocuklarımız için faydalı olduğunu gördükçe mahallemiz adına gurur duyuyoruz. Bu yaz dönemi kuran kursu için katkılarından dolayı Rize İl Müftülüğüne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler de eğitim için her alanda elimizden geleni yapmaya hazırız. 2018 yaz dönemi Kur’an kursunda mevcut 55 öğrencinin katılımında 30 öğrenci Kur’an­-ı Kerim seviyesine çıkarak eğitimini başarıyla tamamladı.Eğitimlerini başarıyla bitiren öğrencilere Rize Gençlik Merkezi İl Müdürü Sayın Mustafa Çelik tarafından gönderilen hediyeler Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmak’ın katılımıyla öğrencilere dağıtıldı. Mahallemizde bulunan gençlik merkezinde sunulan eğitim ve kurslar mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılanmaktadır.” dedi.

rize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(7).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(12).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(18).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(4).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(2)-001.jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(3).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(6).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(8).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(17).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(10).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(13).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(14).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(15).jpgrize-tophanede-yaz-kur’an-kurslari-sona-erdi-(5).jpg