Rize'de Yaz Kuran Kursu Kayıtları Başladı

Rize'de Yaz Kuran Kursu Kayıtları Başladı
Rize'de Yaz Kuran Kursları için kayıtlar bugün itibariyle başladı...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarına kayıtlar bugün (17 Haziran Pazartesi) başladı. Köy ve mahallelerdeki camilerde başlayan kayıtların ardından ilk ders 24 Haziran’da yapılacak.

YAŞ VE OKUL ŞARTI ARANMAYACAK

“Gel bu yaz Kur’an’ı kalbine yaz” sloganıyla İl Müftülükleri’nin denetim ve gözetiminde bütün cami ve Kur’an Kurslarında verilen Yaz Kur’an Kurslarının kayıtları bugün başladı. Yaz Kur’an Kurslarına kayıt olmak için yaş sınırı veya öğrenci olma şartı aranmayacak. Her yaştan insanlar Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptırarak okuyabilecek. Kayıt yaptırmak için sadece dilekçe vermek yeterli olacak. Yaz Kur’an Kursları 24 Haziran Pazartesi günü resmen eğitim ve öğretime başlayacak.

ÇOCUKLAR HEM KUR’AN ÖĞRENECEKLER HEM DE SPOR YAPACAKLAR

Yaz Kur’an Kurslarında, Kur’an ve temel dini eğitimlerin yanında sosyal faaliyetlere de yer verilecek. Kurslara kayıt yaptıran 7-18 yaş aralığındaki gençlere yönelik Spor İl Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, teakwondo, judo, wushu, karate gibi birçok spor dallarında ücretsiz kurslar düzenlenecek. Gençlere, “Haydi gençler yaz Kur’an Kursuna, haydi gençler spora” çağırısı yapılıyor.

24 Haziran’da başlayacak Yaz Kur’an Kursları, 3 kur halinde yapılıp 23 Ağustos tarihine kadar devam edecek.