Rize'de Yaz Spor Okulları Açıldı

Rize'de Yaz Spor Okulları Açıldı
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen il spor merkezlerinin (yaz spor okulları) açılış töreni yapıldı.

İslampaşa Spor Kompleksi Atletizm Pistinde gerçekleşen ve 500 sporcunun katıldığı 2014 Yılı Yaz  Spor Okullarının açılış törenine; Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Rize ASKF Başkanı Gaffur Bayrak, Rize TÜFAD İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

rizede-yaz-spor-okullari-acilisi-yapildi-(2).jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan törenin açılış konuşmasını Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptı. Çelik, konuşmasında, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, 81 il merkezi ve ilçelerimizde 05-18 yaş grubu Çocuk ve Gençlere yönelik olarak her yıl uygulanan Yaz Spor okulları kapsamında bu yıl  Rize ilinde  Atıcılık- Atletizm -Badminton-Basketbol-Bocce-Boks-Cimnastik-Futbol-Güreş-Hentbol-Judo-Kano-Karate-Kick Boks-Kürek-Masa Tenisi-Muay-Thai-Okçuluk-Rafting-Satranç-Tenis-Voleybol-Yelken-Yüzme olmak üzere 24 spor branşında 46 Antrenörle hizmet verileceğini söyledi.

mustafa-celik.20140629141547.jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 2014 Yılında  Yaz Spor Okulları temasını " Önce İyi İnsan, Sonra İyi Öğrenci, Olabiliyorsan İyi Bir Sporcu" belirlediklerini  kaydeden İl Müdürü Çelik, Yaz Spor Okullarına daha fazla çocuk ve gencin katılımını sağlamak amacıyla, Belediyeler, Üniversite, Müftülük, Camiler, Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, spor kulüpleri ile diğer kamu, özel kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapıldığını  Yaz Okullarından  3000 çocuk ve gencin yararlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Yaz Okulları kapsamında 2014 yılından itibaren engelli çocuk ve gençlere yönelik Engelliler İl Spor Merkezleri açıldığını, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ile koordineli olarak, engelli vatandaşların spor tesislerinden faydalanması, tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis hizmetlerinin verileceğini ifade eden Çelik, “2014 Yaz Spor Okullarının  Ülkemize ve ilimize hayırlı olması temmenisi ile açılışımızı onurlandıran sayın valimize şükranlarımızı sunar, antrenörlerimize ve sporcu öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve spor dolu günler dilerim.” dedi.

rizede-yaz-spor-okullari-acilisi-yapildi-(5).20140629141506.jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise törende yaptığı konuşmada Yaz Spor Okulları kapsamında açılışa iştirak eden velilere ve sporculara teşekkür etti. Yaz Spor okulları  kapsamında daha çok gence ve çocuğa ulaşılması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, Rize’de tesisleşme anlamında çok büyük yatırımların yapıldığını ve bunların tamamlanması ile birlikte sporcu sayısının artışıyla beraberinde başarılarıyla her daim Türk Sporunda üst sıralarda yer alan Rizeli sporcuların Türk Sporuna yeniden damgasını vuracağını belirtti.

ersin-yazici.20140629141607.jpg

Judo, teakwondo, karete ve boks branşlarında yapılan gösterilerle devam eden tören, Rize Valisi Ersin Yazıcı tarafından gerçekleştirilen malzeme dağıtımı ile sona erdi.

rizede-yaz-spor-okullari-acilisi-yapildi-(1).jpg

rizede-yaz-spor-okullari-acilisi-yapildi-(6).jpg

rizede-yaz-spor-okullari-acilisi-yapildi-(7).jpg

rizede-yaz-spor-okullari-acilisi-yapildi-(8).jpg

rizede-yaz-spor-okullari-acilisi-yapildi-(9).jpg