Rize'de Yaz Spor Okulları Açıldı

Rize'de Yaz Spor Okulları Açıldı
Rize'de, bin 600 sporcunun katılacağı yaz spor okulları düzenlenen törenle başladı.

Yeni Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan BebekRize TÜFAD İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, antrenörler, sporcular ve öğrencilerin yanı sıra veliler katıldı. 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, 81 il merkezi ve ilçelerimizde 05-18 yaş grubu çocuk ve gençlere yönelik olarak her yıl uygulanan Yaz Spor Okulları kapsamında bu yıl Rize ilinde Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Bocce, Boks, Cimnastik, Engeliler, Futbol, Güreş, Hentbol, Halter, HalkOyunları, Judo, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Muay-Thai, Okçuluk, Rafting, Satranç, Tenis, Taekwondo, Voleybol, Yüzme, Wushu (Aikido) olmak üzere 29 spor branşında 72 antrenörle hizmet verileceğini söyledi 

Çelik, yaptığı konuşmada, sağlıklı bir neslin iyi ahlak ve doğru bir spordan geldiğini belirtti.

Çelik, "Bin 600 sporcumuz, bu ülkenin başarısı kendilerinin geleceği için çalışacak. Belki de gelecekte milli takım formasını giyecek. Ülkemizi gururlandıracak. Rize'de yapılan yatırımlar Türk sporuna büyük sporcular yetiştirecek. Artık Rize yatırımları bir spor ve sporcu kenti olmuştur." diye konuştu.

rize-genclik-hizmetleri-ve-spor-muduru-mustafa-celik.jpg

Rize'de 29 branşta 05-18 yaş grubunda bin 600 sporcuyla yaz spor okullarına başlayacaklarını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: "Rize, yüzme, akarsu kanosunun yanan halter ve atıcılık gibi yeni spor dallarında sporcu yetiştiriyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilimiz ve ülkemiz başarı ve gururla temsil ediliyor. Geçmişte 17 branşta yaz spor okullarında hizmet verirken bu sayıyı 29'a çıkardık." 

Konuşmaların ardından judo, tekvando, karete ve boks branşlarında gösteriler yapıldı.

Vali Bektaş, sporcu velileri ile bir süre sohbet etti.

rizede-yaz-spor-okullari-acildi-001.jpg

rizede-yaz-spor-okullari-acildi-(1).jpgrizede-yaz-spor-okullari-acildi-(5).jpgrizede-yaz-spor-okullari-acildi-(2).jpgrizede-yaz-spor-okullari-acildi-(4).jpg