Rize'de YEÇEP 2. Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı Yapıldı

Rize'de YEÇEP 2. Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı Yapıldı
Birincisi Mayıs ayında düzenlenen Rize Yerel Çevre ve Eylem Planı 2. Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayının ikincisi 7 ay sonra yapıldı.

Rize Belediye Meclisi Turizm ve Çevre Komisyonu, Plan ve Proje Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Rize Yerel Çevre ve Eylem Planı 2. Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde dün 2 oturum halinde yapıldı.

Çalıştaya, Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Rize Belediye Başkan Yardımcıları İsmet Sivrikaya, Sultan Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Rize İl Müdürü Hasan Bebek, Rize Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Öğretim Görevlileri, Muhtarlar, kurum çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

rize-yerel-cevre-ve-eylem-plani-2.-bilgilendirme-toplantisi-ve-calistayi-yapildi-(2).jpg

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; “Yerel yönetimler olarak ilimizde bulunan paydaşlarımızla beraber önemli adımlar atıyoruz. Ülke genelinde yaygın olan Çevre Eylem Planı çalışmaları ilimizde de hızla devam etmektedir. Amacımız topluma çevre bilincini aşılamak daha yaşanabilir bir şehri oluşturmaktır. Bu gibi çalışmaları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz, Çevre İl Müdürlüğümüz ve diğer paydaş kurumlarımızla birlikte oluşturduğumuz alt komisyonlarımızla çevreyi ilgilendiren her konuyu araştırıyoruz, konuşuyoruz, tartışıyoruz yeni fikirlerin sahibi olarak ileriye yönelik adımlar atıyoruz. Rize Belediyesi olarak çevre konularıyla ilgili yapmış olduğumuz faaliyetlerden dolayı ayrıca ödüllendirilmiş bir kurum olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Genel anlamda baktığımızda çevre her şey demektir sadece sıradan bir temizlik olarak değil, çevre hayat demektir. Bu anlamda hayatımıza yaşantımıza yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitemizden ve çevre Üniversitelerimizden de akademisyenlerimiz bu konuda bizlere katkıda bulunuyorlar. Halkımıza açık yapmış olduğumuz bu gibi toplantılarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

rize-yerel-cevre-ve-eylem-plani-2.-bilgilendirme-toplantisi-ve-calistayi-yapildi-(1).jpg

İlk toplantının ardından farklı alanlarda oluşturulan komitede bulunan akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile teknik personelin yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra Rize’de 46 mahallede yapılan anketlerin sonuçları Rize Yerel Çevre ve Eylem Planı 2. Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayında ortaya konuldu. Yapılan ekip çalışmasının ardından ulaşılan veriler doğrultusunda ortaya çıkan sonuçlar görsel sunumlar eşliğinde çalıştaya katılanlara aktarılarak farklı fikirler ortaya koyanların fikirleri alınarak projenin hayata geçirilmesi noktasında adımlar atıldı ve projenin hedefleri görüşüldü.

İki ayrı oturumdan oluşan çalıştayın öğleden önceki 1. oturumuna konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Tüfekçi, Prof. Dr. Kadir Kesitoğlu, Doç. Dr. Nedim Özdemir, Doç. Dr. Ülkü Alver, Volkan Pelitli, Yrd. Doç. Dr. Ülgen Aytan katılırken, 2. Oturuma konuşmacı olarak, Prof. Dr. Bülent Verep, Onur Öztürk, Eser Bostan, Serdar Bostancı katıldı.

Proje koordinatörü Doç, Dr. Ahmet Demirak ve Çalıştaya katılan konuşmacılar bu projeyi sahiplenen, kendilerine destek veren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a göstermiş olduğu katkıdan ötürü teşekkürlerini sundular.

Çalıştay sonunda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından konuşmacıların adına ilimize dikilen fidanların sertifikaları kendilerine takdim edilirken, çalıştaya katılan herkese fidan dağıtıldı.

rize-yerel-cevre-ve-eylem-plani-2.-bilgilendirme-toplantisi-ve-calistayi-yapildi-(3).jpgrize-yerel-cevre-ve-eylem-plani-2.-bilgilendirme-toplantisi-ve-calistayi-yapildi-(4).jpgrize-yerel-cevre-ve-eylem-plani-2.-bilgilendirme-toplantisi-ve-calistayi-yapildi-(5).jpgrize-yerel-cevre-ve-eylem-plani-2.-bilgilendirme-toplantisi-ve-calistayi-yapildi-(6).jpg

rize-yerel-cevre-ve-eylem-plani-2.-bilgilendirme-toplantisi-ve-calistayi-yapildi-(7).jpg