Rize'de Yedikleri Hamsiyi Horonla Erittiler

Rize'de Yedikleri Hamsiyi Horonla Erittiler
İyidere Belediyesi tarafından bu yıl 7. düzenlenen Hamsi Şöleni’nde iki tona yakın hamsi tüketildi.

İyidere Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl Kasım ayında düzenlenen Hamsi Şöleni’nin 7'ncisi İyidere Balıkçı barınağında yapıldı.

Şölene, Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda kişi katıldı.

rize-iyiderede-yedikleri-hamsiyi-horonla-erittiler-3.jpg

Şölen için 10 bayan geceden sabaha kadar yaklaşık iki ton hamsi ayıklayarak ızgaraya hazır hale getirdi. 50’ye yakın görevli hamsileri pişirerek misafirlere ikram etti. Halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlik yine kemençe müziği eşliğinde devam etti. Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete yedikleri hamsileri yine horon oynayarak eritti.

rize-iyiderede-yedikleri-hamsiyi-horonla-erittiler-5.jpg

Mete, yaptığı açıklamada, “İyidere Belediyesi olarak hamsi şölenini her yıl geleneksel olarak düzenliyoruz. Bu yıl etkinliği balıkçı limanında gerçekleştirdik. Katılım bizi sevindirdi. Amacımız hem hamsimizin tanıtımını yapmak hem de halkımızla idarecilerimizi bir araya getirip kaynaştırmaktır. Etkinlikte 50 personelimiz görev aldı. Yaklaşık 5 ton hamsi pişirildiğini tahmin ediyorum” dedi.

ahmet-mete.20141114153636.jpg

rize-iyiderede-yedikleri-hamsiyi-horonla-erittiler-1.jpg

rize-iyiderede-yedikleri-hamsiyi-horonla-erittiler-2.jpg

rize-iyiderede-yedikleri-hamsiyi-horonla-erittiler-4.jpg