Rize'de Yeni Bir Kurs Açıldı

Rize'de Yeni Bir Kurs Açıldı
Rize'de kamuoyunun ilgisini, kaybolmaya yüz tutan mesleklere ve yerel değerlere çekmek, bu mesleklerin yeniden canlanmasını sağlamak adına yeni bir kurs açıldı. İşte açılan o kurs:

Kamuoyunun ilgisini, kaybolmaya yüz tutan mesleklere ve yerel değerlere çekmek, bu mesleklerin yeniden canlanmasını sağlamak ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamak amacıyla Anadolu Sigorta tarafından başlatılan “Bir Usta Bin Usta” projesi kapsamında Rize'de çay, bahçe ve meyve kültüründe yoğun olarak kullanılan sepetlere yönelik olarak ‘Sepet Örücülüğü Kursu’ açıldı.

22 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve 3 ay sürecek olan ‘Sepet Örücülüğü Kursu’ kapsamında Rize’ye gelen Anadolu Sigorta Müdürü Berna Ergüntan, Bir Usta Bin Usta Proje Koordinatörü İpek Ertorun Başar, Etkinlik Yönetimi Gurup Koordinatörü Oktay Aksoy ve beraberlerindeki heyet Rize Valisi Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret ettiler.

rizede-sepet-oruculugu-kursu-acildi.jpg

Ziyaret esnasında Rize Valisi Nurullah Çakır, İlimizde el sanatları denilince akla ilk olarak Dünya çapında üne sahip olan Rize Bezinin (Feretiko) akla geldiğini ifade ederek; “Gelişen teknoloji,  insanlığın gelişen talep ve ihtiyaçları,  zamanla bazı mesleklerin kaybolmaya yüz tutmasına sebep olmakta. Oysa bütün bu meslekler büyük bir el emeği, maharet ve ustalık gerektirmektedir. Sadece bu meslekleri hatırlatmak için değil, belki de yeni nesilde bu mesleklere karşı azalan saygıyı ve eski geleneklerimizi tanıtmak için yürütmekte olduğunuz ‘Bir Usta Bin Usta’ projesini saygıyla karşılıyorum. Sepet örücülüğü, geçmişti İlimizde çok yaygın bir meslek dalı iken şimdilerde kaybolmayla karşı karşıya kaldı. Bu mesleğin yeniden canlanması yönünde İlimizdeki çalışmaları da önemsediğimi ifade etmek itiyorum” dedi.