Rize'de "Yenidoğan Canlandırma" Eğitim Programı Düzenlendi

Rize'de "Yenidoğan Canlandırma" Eğitim Programı Düzenlendi
Rize'de, sağlık çalışanlarına yönelik "Yenidoğan Canlandırma" eğitim programı tamamlandı.

Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimiz genelinde öncelikli olarak doğumhanelerde ve yenidoğan ünitelerinde görev yapan doktor, ebe, hemşire başta olmak üzere çocuk ve anestezi uzmanlarının da aralarında bulunduğu 45 sağlık personeline NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) eğitimi verildi.

rizede-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi-(4).jpg

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Dünyada 4 milyon bebek doğumdan sonra ki ilk ayda hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde de her yıl yaklaşık olarak 17 bin bebek ne yazık ki ilk bir ayında hayatını kaybetmektedir. Bu bebeklerin de %23’ü hemen doğum sonrası, asfiksi denen kısaca solunum yollarının tıkanması sebebi ile hayatını kaybetmektedir. Bu nedenle asfiksi yeni doğan bebeklerin karşılaştığı en önemli tıbbi sorunlardan biridir. Bu durum da erken ve doğru biçimde müdahale edilmezse bebek ölmekte veya ömür boyu sakat kalabilmektedir. İşte bu eğitimin amacı sağlık personellerini yeni doğan bebeğin karşılaşabileceği bu en önemli probleme karşı sürekli hazırlıklı tutmak, kazanılan becerilerin devamını sağlamak ve tüm doğumlarda bebeği gören personel içerisinde mutlaka NRP eğitimi almış donanımlı personeli hazır bulundurmaktır.” dedi.

Tepe, “Alınan tüm tıbbi tedbirler ve bu gibi önemli eğitimler sayesinde ülkemizde bebek ölüm hızı binde 16’lardan binde 7.3’e gerilemiş, Rize ilimizde ise bu oran binde 5.8’e düşmüştür” dedi.

Söz konusu bu önemli eğitim ülke genelinden gelen her biri profesyonel 7 eğitimci hoca tarafından verildiğini ifade eden Tepe, “Eğitim ilimizde yeni doğacak bebeklerine sağlık alanında çok büyük katkı bulunacağı şüphesizdir. Bu sebeple bizi kırmayıp eğitimi Rize’de düzenleyen Sağlık Bakanlığı’na başta olmak üzere emektar tüm eğitimci hocalarımıza Rize adına teşekkürü borç biliriz.” diye belirtti.

İl genelindeki doğumhanelerde ve yenidoğan ünitelerinde görev yapan doktor, hemşire, ebe ve çocuk anestezi uzmanlarının aralarında bulunduğu toplam 45 personel eğitimi başarı ile tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı.

rizede-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi-(5).jpgrizede-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi-(1).jpgrizede-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi-(3).jpgrizede-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi-(6).jpg

rizede-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi-(2).jpg