Rize'de, "Yenidoğan Canlandırma" Eğitimine Katılan Sağlıkçılar Sertifika Aldı

Rize'de, "Yenidoğan Canlandırma" Eğitimine Katılan Sağlıkçılar Sertifika Aldı
Rize'de, sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen "Yenidoğan Canlandırma" eğitim programı tamamlandı.Programa katılan sağlık çalışanları düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimini başarı ile tamamlayan sağlık personelleri  için sertifika töreni düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, NRP eğitimini il genelinde doğumhanelerde ve yenidoğan ünitelerinde görev yapan doktor, hemşire, ebe ve çocuk anestezi uzmanları yönelik düzenlediklerini belirterek, "Yenidoğan Canlandırma Programı kapsamında yenidoğan asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla uygulayıcı ve eğitici eğitim verilmiştir. Bu eğitimleri sağlık personelleri başarıyla tamamlamıştır. Kursa katılan başta eğitimcilerimiz olmak üzere kursa katılan katılımcılarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.

-rizede,-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi‏-(2).jpg

Eğitiminin önemi hakkında da bilgi veren Tepe, “Doğum odasındaki herkesi” hedefleyen bu programın, ülkemizde doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tuttuğu gerçektir. Neonatal döneme yönelik yürütülen NRP ve diğer çalışmalar sonucunda bebek ölüm hızı binde 7,8’ e, neonatal ölüm hızı ise binde 4,2’ ye düşmüştür" diye konuştu.

-rizede,-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi‏-(1).jpg

İl genelindeki doğumhanelerde ve yenidoğan ünitelerinde görev yapan doktor, hemşire, ebe ve  çocuk anestezi uzmanlarının aralarında bulunduğu toplam 74 personel eğitimi başarı ile tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı.

-rizede,-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi‏-(3).jpg-rizede,-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi‏-(4).jpg-rizede,-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi‏-(5).jpg

-rizede,-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi‏-(6).jpg-rizede,-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi‏-(7).jpg-rizede,-yenidogan-canlandirma-egitim-programi-duzenlendi‏-(8).jpg