Rize’de Yer Altındaki Silah İmalathanesine Jandarma Baskını

Rize’de Yer Altındaki Silah İmalathanesine Jandarma Baskını
Rize'nin Ardeşen İlçesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yer altında bulunan kaçak silah imalathanesine baskın düzenlendi. Baskın sonucu silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili 6 kişi hakkınd aadli işlem yapıldı.

Rize İl Jandarma Komutanlığınca elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Rize’nin Ardeşen ilçesi mülki 3 şahsa ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 1’er adet 7.65 çapında tabanca, şarjör, freze, tezgâh üstü torna makinası, kaynak makinası, seyyar matkap, kompresör ile 4 adet kalıp taşlama makinası, 2’şer adet tezgâh üstü matkap ve fırın, 3’er adet sabit mengene ile seyyar mengene, 8 adet sprey boya, 60 adet matkap ucu, 15 adet muhtelif silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmiş ve olay ile ilgili olarak 6 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

SIĞINAK ŞEKLİNDE İMALATHANE

Ayrıca, yine silah imalathanesi olarak kullanılan bir eve 200 metre mesafede dere kenarına elektrik kablosu çekilerek yer altına kazılmak suretiyle yapılan sığınak şeklindeki imalathane tespit edildi.

Son 1 hafta içerisinde, 10 adet silah imalathanesi tespit edilirken, toplam 326 adet imalat malzemesine el konuldu, 18 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

silah-imalathanesi-ardesen-1.jpg

156-155

Jandarma yetkilileri vatandaşların ihbar için 156 ve 155'i arayabileceklerini; ihbar da bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade ettiler.

silah-imalathanesi-2.jpgsilah-imalathanesi-3.jpgsilah-imalathanesi-4.jpgsilah-imalathanesi-5.jpg

silah-imalathanesi-5-001.jpgsilah-imalathanesi-6.jpgsilah-imalathanesi-7.jpg