Rize'de Yer Altından Çıkan Gaz İncelemeye Alındı

Rize'de Yer Altından Çıkan Gaz İncelemeye Alındı
Rize merkeze bağlı Bozkale köyünde, yer altından çıkan gaz nedeniyle yetkililer çalışma başlattı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, köydeki kanalizasyon şebekesinden buhar çıktığını görenler durumu AFAD yetkililerine bildirmesi üzerine çalışma başlatıldı.

Buharın çıktığı alanda AFAD'a bağlı KBRN ekibi tarafından kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer ölçümü yapıldı. Ekip ilk incelemesinde, tehlike sınırı altında amonyak tespit etti.

Uzmanlar tarafından alınan numuneler ise incelemek üzere Ankara'ya gönderildi.

Öte yandan, gazın bulunduğu alan güvenlik çemberine alındı.

Bölgede esnaflık yapan Ahmet Çatan, aracını park etmeye çalışırken çıkan buharı fark ettiğini belirterek ”Arabamı her zaman buraya çekiyorum bir anda gözüm kaydı duman çıktığını fark ettim. Doğalgaz kazı çalışması olmuştu 20 gün önce ilk ondan olabileceğini düşündüm. Doğalgazcı arkadaşlar geldiği zaman herhangi bir şekilde kendileri ile alakalı olmadığını söyleyince bizde de ister istemez bir tedirginlik oldu. Daha sonra AFAD ekipleri geldi. Numuneler aldılar bizde merakla bekliyoruz. Doğalgaz çalışması yapıldığı zaman dere yatağının altından geçildi ve 20 sene önce burada çöp dökme olayı vardı. Oradan yol bularak fosilleşen gazın buradan çıktığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahallede esnaflık yapan Seyfullah Özgen ise "Ben kaplıca suyu olduğunu düşünüyorum sıcak su çıkıyor çünkü çıkan yerin etrafı baya bir sıcak ama polis güvenlik şeridi çekti tedirgin olduk. Ben arabamı da aldım buradan patlama riski olur diye düşündüm. Daha önce böyle bir şey yoktu ilke kez karşılaştık” dedi.

rizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(1).jpgrizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(2).jpgrizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(3).jpgrizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(1)-001.jpgrizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(2)-001.jpgrizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(3)-001.jpgrizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(4).jpgrizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(5).jpgrizede-yer-altindan-cikan-gaz-incelemeye-alindi-(6).jpg