Rize’de Yerel Çevre Eylem Planı Yapıldı

Rize’de Yerel Çevre Eylem Planı Yapıldı
Rize Belediyesi tarafından başlatılan Rize Yerel Çevre Eylem Planı çalışmaları için, ilk paydaş toplantı yapıldı.

Rize Belediyesi tarafından başlatılan Rize Yerel Çevre Eylem Planı çalışmaları için, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Rize Belediyesi Meclisi Turizm ve Çevre Komisyonu, Plan Proje Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilk paydaş toplantı yapıldı.

rize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(1).jpg

Toplantıda konuşan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Yerel Çevre Eylem Planları hakkında bilgi verdi. Başkan Kasap, "ülkemizde çevreye duyarlılık konusunda gereği kadar önem verilmiyor. Çevreye verilen zarar aynı zamanda kul hakkıdır" dedi.

Konuşmasında Rize'de gübreden, fabrika atıklarından kaynaklı çevre sorunları yaşadığını dile getiren Başkan Kasap, bu atıklardan kaynaklı sel ve heyelan olaylarının artığına vurgu yaptı.

rize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(3).jpg

Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Ahmet Demirak, çevre kavramının ülkemizde tam olarak anlaşılmadığını ifade etti. Çevre konusunda Cumhurbaşkanımızın sözüne değinen Demirak, "Çok öz söylüyorum eğer sen viran olmazsan, eğer sen çabalamazsan, eğer sen dertli olmazsan, eğer sen pervane olup dönmezsen, ortaya da imaret çıkmaz, imar çıkmaz, eser çıkmaz" diyerek çevre konusunda vatandaşlarımıza büyük görevlerin düştüğünü ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Saim Can Beritan, bir kişinin dahi belediye için çok önemli olduğuna değinirken, bir belediyenin mutlaka kamu yararını gözetmesi gerektiğini ve Rize Belediyesi'nin bu konuda çok hassasiyetli davrandığını anlattı. Beritan, görme engelliler için yapılan yolun kamu yararı için en büyük örnek olduğunu söyledi.

Rize Belediyesi Plan Proje Müdürü Mustafa Baltacı, çalışmalara 3 ay önce başladıklarını belirterek, Üniversite ve Çevre ve Şehirlik Müdürlüğü'nün desteğiyle projelerin yürütücülüğünü yapacağına değindi. Misafirlere seslenen Mustafa Baltacı,"Çevre sorunlarını hep birlikte belirleyip çözümler sunmalıyız" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek Yerel Çevre Eylem Planı çalışmalarını da sunum olarak seyircilerimize sundu. İzleyicilerle konuşmacılar arasında soru cevap şeklinde devam eden program çiçek takdiminin ardından sona erdi.

rize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(2).jpgrize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(4).jpgrize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(5).jpgrize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(6).jpg

rize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(7).jpgrize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(8).jpgrize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(9).jpgrize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(10).jpg

rize’de-yerel-cevre-eylem-plani-yapildi-(11).jpg