Rize'de Yeşilay Danışmanlık Merkezi Kurma Çalışmaları Başladı

Rize'de Yeşilay Danışmanlık Merkezi Kurma Çalışmaları Başladı
Yeşilay Rize Şube Başkan Yardımcısı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, Yeşilay'a Danışma Merkezi Kurulması için desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Yeşilay Rize Şube Başkan Yardımcısı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeşilay'ın Rize'de alkol, uyuşturucu sorunuyla başa çıkmak için sosyal destek ve psikoterapi hizmetleri sunan Yeşilay Danışma Merkezi'ni (YEDAM) Rize'de kurmayı planladığını belirtti.

Önleyici, koruyucu ve rehabilite edici çalışmaların modellerini incelediklerini ifade eden Türüt, YEDAM'ın bu alanda en önemli merkez olduğunu, psikoterapi, aile görüşmesi, sosyal destek, grup terapisi, aile grup terapisi gibi hizmet veren merkezin önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Bu uygulamaların yerel kurumlar desteğiyle hayat bulduğuna da değinen Türüt, "Tüm Rize'nin YEDAM projesinin hayat bulması için desteğini bekliyoruz. Merkezi Rize'ye kazandırır ve burada bir tek genci kurtarırsak, amacına ulaşmış olacaktır. YEDAM bir anlamda gelecekteki aileleri kurtarmak için oluşturulacak bir merkez ve herkesin sahip çıkması gerekiyor. Tüm belediye ve sivil toplum örgütlerinden Rize'ye YEDAM'ı kazandırma çalışmalarına sahip çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Türüt ayrıca, Rize Yeşilay olarak YEDAM'ın kurulması girişimlerine başladıklarını ancak bunun tek başına gerçekleşecek bir çalışma olmadığını, bağımlılıkla mücadelenin bir şehrin ortak hareketi ile başarıya ulaşacağını da sözlerine ekledi.