Rize'de Yetenekli Sporcular Kayboluyor!

Rize'de Yetenekli Sporcular Kayboluyor!
Rize'de uzun yıllar futbol oynayıp ardından 18 yıl hakemlik yapan amatörün gönüllülerinden Abdullah Kalafatoğlu, Rize'deki amatör takımların sıkıntılarından bahsetti...

Köy Hizmetleri Spor'da futbol hayatına başlayıp Kale Spor'da futbola devam eden ve 1994 yılında futbolu bıraktıktan sonra aynı sezonda hakem kurslarına ve seminerlerine katılan Abdullah Kalafatoğlu, 18 yıl hakemlik yaptıktan sonra hakemliği de bırakarak Veliköyspor'da antrenörlüğe başladı. Çiçeği burnundaki antrenör Kalafatoğlu, Rize'de amatör sporcular ile amatör kulüplerin sıkıntılarına değinerek, "Amatör camiada her geçen yıl kalite düşüyor. Kulüplerin maddi imkanları çok kısıtlı olduğundan kulüpler yöneticilerin özverileriyle ayakta durmaya çalışıyor. Rize'de altyapıya önem verilmediğinden ve alt yapı oluşturulamaması nedeniyle yetenekli futbolcular kayboluyor." dedi.

Uzun yıllar top koşturduktan sonra 18 sene futbol hakemliği yapan ve bu yıl hakemliğe de veda ederek Veliköyspor Antrenörlüğüne getirilen Abdullah Kalafatoğlu, futboldan kopmanınm zor olduğunu belirterek futboldan tamamen kopamadığını ve antrenörlüğe başladığını ifade etti.

abdullah-kalafatoglu-rize.jpg

İlk takımının Veliköyspor olduğunu kaydeden Kalafatoğlu, "Amatör camiada her geçen yıl kalite düşüyor. Bütün kulüplerin maddi imkanları çok kısıtlı. Altyapı yapamıyorlar. Tamamı yöneticilerin özverileri ile yürütülüyor." dedi.

Alt yapı oluşturulmaması nedeniyle yetenekli futbolcuların kaybolduğunu sözlerine ekleyen Kalafatoğlu, "Özellikle kurumların alt yapısı olan takımların diğer takımlara maddi olarak destek vermesi gerekir diye düşünüyorum." dedi.

Haber: Necati Dili