Rize'de YGS Kampı Sona Erdi

Rize'de YGS Kampı Sona Erdi
Rize’de 160 lise öğrencisinin katıldığı 10 günlük YGS kampı sona erdi.

RENK Projesi Kapsamında Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Çayeli Fen Lisesinde düzenlenen ve 160 lise öğrencisinin katıldığı 10 günlük YGS Kampı sona erdi.

RENK Projesi kapsamında Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yarıyıl tatilinde İMKB Fen Lisesinde düzenlenen ve Çayeli’ndeki liselerden 160 öğrencinin katıldığı 10 günlük YGS Hazırlık Kampı, düzenlenen kapanış etkinliğiyle sona erdi. Etkinliğin son gününde öğrenciler düzenlenen etkinlikte horon ederek stres attı.

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-2.jpg

Kampın sona ermesinin ardından ğörüştüğümüz Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin, üniversite sınavı hazırlığı içerisinde olan öğrencilerin, ortak hedef etrafında birleşerek, 10 gün boyunca uzun  periyotlu çalışma sistemine alıştıklarını, bundan sonraki sınav hazırlık sürecinin de kampın etkisiyle öğrenciler tarafından daha verimli geçirileceğini belirterek, YGS Hazırlık Kampının, kampa katılan öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu kaydetti.

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-3.jpg

selim-sahin.jpgYarıyıl tatilinin bu şekilde bir planlama yapılmadan geçirilmesi durumunda ise öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun bu derece verimli bir ders çalışma temposunu yakalayamayacağını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin, "YGS formatında bir sınava yeterince hazır olmayan öğrenciler, kamp boyunca uygulanan 8 deneme sınavı ve sabah saat 07:40 ta başlayıp gece 23:00 a kadar süren etütlerde, ders çalışarak fiziksel ve biyolojik olarak YGS sınavına hazır hale geldiler. Kampa katılan öğrencilerin deneme sınavı ortalamaları yaklaşık 36 puanlık bir yükselme gösterdi. Bu durum kampın son derece verimli olduğunun önemli bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-11.jpg

10 gün süren kampta 17 öğretmen ve 7 idarecinin görev aldığını sözlerine ekleyen Şahin,  öğrencilerin 8 deneme sınavında 1.120 dakika içerisinde 400 binin üzerinde soru çözdüğünü ifade ederek,  öğrencilerin farklı taktiklerle soruları çözmeye çalıştıklarını ve kampın ilk gününde yapılan sınavla son günde yapılan sınav arasında 36 puanlık artış sağlandığını söyledi.

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-1.jpg

Şahin, sözlerini, kampa destek verenlere teşekkür ettiği açıklamasıyla tamamlayarak şunları kaydetti: İlçemizde bu kampın planlanarak son derece verimli bir şekilde uygulanmasına katkısı olan başta ve desteklerini bizden esirgemeyen ve kampımıza da ziyaretlerde bulunan başta İlçe Kaymakamımız Sayın Turgay Ünsal ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçük, İl Milli Eğitim Müdürümüz Şemsettin Durmuş, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Çayeli İMKB Fen Lisesi ve Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi yöneticileri ile kampta görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim.

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-4.jpg

Kampa kayıt yaptıran tüm öğrencilere İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından kırtasiye yardımı yapıldığı ve kamp boyunca okulun kapalı spor salonu, çok amaçlı salon, yurtlar ve yemekhanenin planlı bir şekilde öğrencilerin kullanımına sunulduğu ifade edilerek, kampa katılan öğrencilerin tam pansiyonlu olarak misafir edildiği ve öğrencilere günde 4 öğün yemek ikramında bulunulduğu kaydedildi.

Kamp sonunda kampla ilgili düşüncelerini aktaran öğrenciler ise yaptıkları açıklamada, kampta bulunmaktan mutluluk duyduklarını, kendilerine daha az vakit ayırıp derslerine daha fazla çalışabildiklerini, kampa katılmalarının gelecekleri için doğru bir karar olduğunu düşündüklerini ve hayallerini gerçekleştirmede kampın yararlı olacağına inandıklarını, kampta daha sistemli ve daha düzenli çalışma imkan bulduklarını, evde olsalar bu kadar çalışma imkanı bulamayacaklarını, arkadaşlarıyla aynı çatı altında hem düzenli hem de verimli ders çalışma imkanına kavuştuklarını, farklı taktiklerle deneme sorularını çözerek kendinelerinin güven kazandıklarını, deneme sınavlarında kendilerini denediklerini ve sonrasında sorularını anında öğretmenlerine sorma imkanlarının bulunduğunu vb. ifadelerle duygularını ifade etti.

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-5.jpg

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-6.jpg

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-7.jpg

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-8.jpg

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-9.jpg

cayeli-fen-lisesinde-duzenlenen-ygs-kampi-sona-erdi-10.jpg