Rize'de Yıkım Gerginliği

Rize'de Yıkım Gerginliği
Rize’de hazine arazisi üzerinde izinsiz yapıldığı gerekçesiyle Rize Belediyesi Meclisi kararı ile yıkımına karar verilen çay bahçesinin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı.

Rize Belediyesi tarafından sahil kesiminde izinsiz yapıldığı ileri sürülen yapıların yıkımları sürüyor. Rize Belediyesi ekipleri bugün Rize Dedeman Otel’in yanında bulunan çay bahçesinin yıkımını gerçekleştirdi.

rizede-yikim-gerginligi-3.jpg

Çay bahçesinin sahibi Kadem Fener, iş yerinin izinli olduğunu, konunun savcılık aşamasında olmasına rağmen hukuksuz bir yıkım gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Fener, yaptığı açıklamada, “Vergi levham, kira kontratım, Rize Belediyesi’nden su sayacımız, elektrik saatimiz her şeyimiz mevcut. Devletin üzerindeki devlet olmayan bir güç bize bu zulmü yapıyor. Devlet bize bu işletmeyi açmamız için izin vermiş ancak devletin üzerindeki bir parmak bunu yıktırıyor” dedi.

rizede-yikim-gerginligi-1.jpg

Yıkım sırasında Fener’in eşi Meral Fener olay yerine gelerek sinir krizleri geçirdi. Meral Fener, tüm birikimlerini çay bahçesi için harcadıklarını belirterek gözyaşı döktü. Fener, iş yerinin girişine astığı ve 'islam Sancağı' adını verdiği bakır işlemenin yerinden alınmamasını istedi. Fener, uzun süre bakır levhanın alınmaması için binanın girişinde nöbet tuttu. Yıkım ekiplerinin bakır levhayı indirmesine izin vermeyen Fener, bir ara yıkım alanından uzaklaşınca, polis memurları bakır levhayı bulunduğu yerden indirdi. Fener, duruma tepki gösterirken arkadaşları tarafından sakinleştirildi.

rizede-yikim-gerginligi-2.jpg

rizede-yikim-gerginligi-4.jpg