Rize'de Yılın Anneleri Seçildi

Rize'de Yılın Anneleri Seçildi
Rize’de her yıl geleneksel olarak yapılan “Rize Yılın Annesini Seçiyor” etkinliğinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi.

Önceki yıllarda anketlerle ve önerilerle bulunan yılın anneleri bu yıl farklı bir şekilde belirlendi. Rize Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden çocuk koruyuculuğunu üstlenen 10 anne bu yılın, yılın annesi seçildi.

Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Gönül Elçileri Koordinasyon Birimi beraber hazırladığı etkinlik töreni Metin Kazancı Rize Lisesi salonunda yapıldı. Tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi ile başlayan programa Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Dilek Kansız, Rize Gönül Elçileri Derneği Başkanı Pembe Gezmiş, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen, Ebruli Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu ve birçok davetli katıldı.

rizede-yilin-anneleri-secildi-1.jpg

Tiyatro ve şiir dinletisinin ardından çocuk koruyucu 10 aileye çeşitli hediyelerin yanında plaketleri programa katılan Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır tarafından takdim edildi.

Her yıl onursal olarak ta bir anne seçimi yapılıyordu. Bu sene yine gelenek bozulmayarak Rize’nin unutulmaz başkanı Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon’a onursal anne plaketi verildi.

“BU İLDE SEVGİYİ ÖĞRENDİM”

Orhon, bu gururla kendisini taçlandıranlara teşekkürlerini sunarak “Bu onurlu ödülü bana layık görenlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Annelik eşittir koşulsuz sevgidir. Ben hayat şartlarından dolayı annemden ayrı büyüdüm. Çocukluğum Rize’de geçti. Bu ilde sevgiyi öğrendim, anneliği bu ilde tattım. Siz beni çay çiçeği ile bugün taçlandırdınız. Şu an başımda bir taç var. Bu onurlu sıfatı ismimin önüne eklediğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ödülü yaşamım boyunca en güzel bir yerlerde taşıyacağım” dedi.

rizede-yilin-anneleri-secildi-4.jpg

ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRENLERE TEBRİK

Tüm annelerin anneler gününü kutladığını belirten Rize Valisi Nurullah Çakır; “Geleneksel hale gelen bu programın yeniden gerçekleştirenleri tebrik ediyorum. Çayhan Orhon hanımefendinin bu gün anısına onura edilmesinden de mutlu oldum. Burada etkinliklere katılan çocukları da kutluyorum. Bu mutlu günlerinde annelerini sevindirmişlerdir. Sahneye çıkarak onlara en güzel hediyeyi vermişlerdir. Anneler günü vesilesi ile dünden bugüne birçok etkinliğe ilimiz imza atmıştır. Buradan ilimizdeki kurum ve kuruluşları da canı yürüten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

ETKİNLİK GELECEK YILLARDA DEVAM EDECEK

Programın koordinatörlüğünü yapanlardan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Dilek Kansız, “Bu sene dördüncü kez bu etkinliği gerçekleştirdik. Önceki yıllarda Rize’nin her yerinden fedakar anneleri bularak onları mutlu etmek için gayret gösteriyorduk. Bu sene Rize Valimizin eşi Cemile hanımında isteği üzerine ilimizde koruyucu aile olarak önemli bir görev üstlenen annelerimizi ödüllendirdik. Onların hikayelerini dinlerken salondaki herkes duygulandı. Bu yıl ki etkinliğimiz de yine annelerimizi mutlu etmek için çabaladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle ilimiz valisi sayın Nurullah Çakır ve saygıdeğer eşlerine şükranlarımı sunuyorum. Bu etkinliğimizi gelecek senelerde de Rize Kent Konseyi olarak yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

rizede-yilin-anneleri-secildi-2.jpg

rizede-yilin-anneleri-secildi-3.jpg