Rize'de Yol Çalışması Deyip HES İnşa Ettiler! Vatandaş İsyan Etti! CİMER “Dur” Dedi

Rize'de Yol Çalışması Deyip HES İnşa Ettiler! Vatandaş İsyan Etti! CİMER “Dur” Dedi
Rize’nin Güneysu ilçesinde yol inşaatı olarak duyurulan projenin 5 yıl önce Danıştay kararıyla iptal edilen HES projesi olduğu ortaya çıktı. Vatandaş duruma tepki göstererek ayaklandı. Vatandaşlar CİMER’e şikayetçi olunca CİMER, HES oyununu bozdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde iki yıl önce bir firma yol inşaatı başlattığını duyurdu. Yol yapılacağını duyan vatandaşlar durumdan memnundu.Ancak inşaat ilerledikçe yapılanın yol olmadığı kısa adı HES olarak bilinen Hidroelektrik Santrali inşaa edilmeye çalışıldığı anlaşıldı. HES inşaatına tepki gösteren vatandaşlar, durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bildirdi. CİMER tarafından durum ilgili kurumlara bildirilmesi sonucu inşaatı yürüten firmaya Karayolları’ndan para cezası kesilirken, inşaatı durdurma kararı verildi. Alınan kararlar yine CİMER tarafından şikayetçi vatandaşlara bildirildi.

Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güneysu Gürgen Deresinde hukuksuz bir şekilde çalışmalar yapıldığı ifade edilerek ,”Söz konusu HES'in kaçak, hukuksuz olduğunu sürekli söylüyorduk. Bu konuda dernek üyelerimizin CİMER'e yaptığı başvurular değerlendirildi ve en üst düzeyde bu hukuksuz çalışmalara dur denildi. Artık bunu da dikkate almazlarsa gerçekten tuz kokmuştur. Zaten altı aydır vatandaşlar, yol yapıyoruz bahanesiyle kandırılıyor. HES olduğu ortaya çıkınca bu ölçüsüz, hukuksuz çalışmalarına devam etmek istediler. İzinsiz, kaçak, eksik ÇED raporuyla. Biz de bu durumu yargıya taşımıştık. Ancak ilgili kurumların bir türlü bu kaçak çalışmaları durdurma yönünde tedbir alamaması sonucu CİMER'e konuyu ilettik ve gelen cevapta, bu yasal olmayan çalışmalar neticesinde şirkete idari para cezası kesildiği ve çalışmaların ivedilikle durdurulması gerektiği şirkete bildirildi. Şirket suçüstü yakalanmıştır. Artık hiçbir bahanesi yoktur ve çalışmalarını derhal durdurmalıdır. Zaten en üst düzeyde verilen talimat da bu yöndedir. Konunun takipçisi olacağız ve inşaat alanında herhangi bir çalışma yapılması durumunda ilgili kurumlara ve kolluk kuvvetlerine de bildirerek gerekli işlemlerin derhal yapılmasını isteyeceğiz. Şimdi burada sadece şirket değil, bu hukuksuz çalışmalara göz yumanlar da sorumludur ve adalet karşısında hesap vermek mecburiyetindedirler. Hukuk eninde sonunda tecelli eder ve yapanın yanında kar kalmaz” ifadelerine yer verildi.

yol-calismasi-deyip-hes-insa-ettiler!-vatandas-isyan-etti!-cimer-“dur”-dedi-1.jpgyol-calismasi-deyip-hes-insa-ettiler!-vatandas-isyan-etti!-cimer-“dur”-dedi.jpg