Rize'de Yol Protestosu. Yola Lahana Diktiler

Rize'de Yol Protestosu. Yola Lahana Diktiler
Rize’de yolların bozuk haliyle ilgilenmediklerini öne süren vatandaşlar yetkililere tepkilerini, çukurlara lahana ve fidan dikerek gösterdi.

Rize’nin Çayeli İlçesi’ne bağlı Madenli Beldesinin Maden, Kazancılar, Çamlıca, Aloğlu ve Güzeltepe Mahallesi yol güzergahının bozuk olduğunu ve hiçbir çalışmanın olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, mağdur edildiklerini ileri sürerek yetkililere tepkilerini, çukurlara lahana ve fidan dikerek gösterdi.

Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, "6 ay önce yapımı nedeniyle 10 günlüğüne kapatılan yol 5 ay kapalı kaldı ve bizler o süreçte evlerimize ulaşmak için 5 kilometre daha fazla yol kat etmek zorunda kaldık. 2-3 ay önce burası ulaşıma açıldı ancak yol henüz tamamlanmadan ulaşıma açıldığından mağduriyetler yaşamaktayız, araçlarımız sürekli yolda arızaya uğruyor ve tamirciden çıkmaz oluyoruz. Ayrıca yola serilen çakıl taşları nedeniyle de sürekli yoğun bir toz oluşuyor. Yetkililerin sesimize kulak vermesi için böyle bir yöntemi uygun gördük.” diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda aynı ilçede ve diğer ilçelerde de aynı nedenlerle vatandaşlar yola fidan dikmek süretiyle protestolarını ifade etmişti.

rizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(4).jpgrizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(6).jpgrizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(2).jpgrizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(3).jpg

rizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(7).jpgrizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(8).jpgrizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(9).jpgrizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(12).jpg

rizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(10).jpg

rizelilerin-yol-protestosu-yola-lahana-diktiler-(1).jpg