Rize’de Yolculara Koronavirüs Taraması Yapıldı. 5 Kişi de...

Rize’de Yolculara Koronavirüs Taraması Yapıldı. 5 Kişi de...
Rize’ye Erzurum sınırından giriş yapan yolcular koronavirüse (Kovid-19) karşı taramadan geçirildi. Tarama sırasında ateşi yüksek çıkan 5 kişi ev izolasyonuna gönderildi. 

Rize'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşma riskini en aza indirmek için şehrin üç ayrı giriş noktasında başlatılan sağlık taraması devam ediyor.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca hastalığın yayılmasını, bulaşmasını önlemek ve en aza indirmek amacıyla ildeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle alınan karar kapsamında geçtiğimiz günlerde başlatılan uygulamayla, sağlık personeli ve güvenlik güçleri 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda kentin Erzurum sınırında bulunan İkizdere ilçesinden Rize’ye varmak isteyen her bir araçtaki şoför ve yolculara tek tek ateş ölçümü yapılarak tüm vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirildi. Sabah 08.00 ile 19.00 saatleri arasında yapılan uygulamada yaklaşık 120 kişi sağlık kontrolünden geçirilirken, ateşi yüksek olan 5 kişi ev izolasyonuna gönderildi. Ayrıca, vatandaşların adı, soyadı, iletişim telefonu ve Rize'de geldiği açık adres bilgilerinin yer aldığı Varış Kontrol Belgesi düzenlendi. 

Rize Valiliğince planlanan Varış Kontrol Belgesi uygulaması Türkiye'de ilk ve tek olarak hayata geçirilmiş ve proje İçişleri Bakanlığınca da uygun görüldüğünden diğer illere tavsiye edilerek diğer iller tarafından da uygulanmaya başlanmıştı.

rize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(1).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(2).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(4).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(5).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(6).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(7).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(8).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(9).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(10).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(13).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(14).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(15).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(18).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(11).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(12).jpg