Rize’de “YOL”suzluk

Rize’de “YOL”suzluk
Rize’de yolsuzluk dolayısıyla çekilen sıkıntılara bir yenisi daha eklendi.

Rize’nin Yeniköy Mahallesinde ana yoldan 60 metre uzakta yaşayan mahalleli, yol yapımı için müracaat ettikleri Rize Belediyesi’nden arsanın sahibine istimlak bedeli ödemenin söz konusu olması nedeniyle olumlu cevap alamamanın sıkıntısını hastalarını sırtlarında taşıyarak çekiyor.

Mahalle sakinlerinden 53 yaşındaki Vahap Harman da aynı sıkıntıyı yaşayan vatandaşlardan sadece bir tanesi.  Harman, evine araç yolu olmayınca 85 yaşındaki hasta annesini 3 yıldır sırtında taşıyarak hastaneye götürüyor.

vahap-harman-annesini-sirtinda-tasiyor-2.jpg

Mahallede birçok ailenin hastasını sırtında taşımak zorunda kaldığını ifade eden Vahap Harman, evinden araç yoluna kadar 60 metre kadar olan ulaşımı yaya olarak patika yoldan sağladıklarını, bu nedenle zaman zaman zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, “Annem beni 9 ay karnında taşıdı. Ben de annemi sırtımda taşıyacağım tabiki. 60 metrelik mesafede 3 yıldan beri annemi ana yola kadar sırtımda, buradan da araçla hastaneye götürüp getiriyorum." dedi.

Evleri ile ana yol arasına araç yolu açılması için Rize Belediyesine müracaat ettiklerini ancak arada kalan arsanın sahibine istimlak bedeli ödemenin söz konusu olması nedeniyle bunun gerçekleştirilemediğini, evlerinin bulunduğu bölgede annesinden başka hasta insanlar da bulunduğunu kaydeden Harman, "Ben annemi taşıyabilirim ancak bunu yapamayacak insanlar da var. En azından bir arabanın geçeceği kadar bir yol yapılmasını istiyoruz" dedi.

vahap-harman-annesini-sirtinda-tasiyor-3.jpg

Anne Harman da oğlunun kendisini sırtında taşırken zorlandığını hissettiğini belirterek, yol yapılması için yetkililerden yardım istedi.

Mahalle sakinlerinden Emine Kadir ise evleri ile ana yol arasında sadece patika yol bulunmasının mahalle sakinlerini zaman zaman sıkıntıya düşürdüğünü söyledi.

Mahallede Fatma Harman'dan başka hastalar da bulunduğunu bildiren Kadir, "Ayrıca odunumuzu, kömürümüzü, eşyalarımızı taşırken de zorlanıyoruz, adeta ayaklarımız titriyor. Yaşlılarımızı, hastalarımızı hastaneye götürüp getirirken zorluk çekiyoruz. Yetkililerden bu duruma bir çare bulmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

vahap-harman-annesini-sirtinda-tasiyor-4.jpg

vahap-harman-annesini-sirtinda-tasiyor-1.jpg