Rize'de Yöneticilerin Hemşireler Haftası Mesajları

Rize'de Yöneticilerin Hemşireler Haftası Mesajları
Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize'nin sağlıktaki yöneticileri Hemşireler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. O mesajlar şöyle:

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla  kutlama mesajı yayımladı. O mesajlar şöyle:

Rize Valisi Nurullah Çakır yayımladığı mesajda sağlık sektörünün en önemli çalışanlarından olan hemşireleri şefkat meleği olarak tanımlarken; Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, hemşirelerin hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunduğunu, Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin ise hemşirelerin doktorlarla birlikte yan yana çalışan, gücünün üstünde çaba sarf eden insanlar olduklarını, Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül de hemşirelerinn yoğun iş yükü ve çalışma temposu ile hizmet verdiğinin aşikâr olduğunu kaydetti.

VALİ ÇAKIR'IN MESAJI:

"Sağlık sektörümüzün en önemli çalışanlarından olan hemşirelerimizi, şefkat meleği olarak tanımlıyorum" sözlerini sarfeden Rize Valisi Nurullah Çakır; "Onların sağlığı ve onların eliyle tüm toplumuzun sağlığı adına sağlıklı, huzurla dolu günler geçirmelerini diliyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Çakır'ın mesajında şunları kaydetti: Özellikle Rize özelinde ebe, hemşire mesleğimizde sayısal olarak azınlığa rağmen fedakarlıklarını biliyorum. Bu fedakarlıkları adına toplumuz adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de halkımıza özellikle sağlık sektöründe onların hizmetinde olan ekiplerimizi üzmemek için azami gayret göstereceklerinden, zaman zaman olabilecek kendilerince eksik olduğunu zannettikleri hususların bir ön yanlış değerlendirme olabileceğini öngörmelerini ve karşılıklı toleranslı olmalarını diliyorum. Çünkü sağlıkta sağlık algısı fiili durumundan çok, daha beklentileri anlamında önde gidiyor. Her geçen günde fiili durumda ve sağlığın alt yapısı ve üst yapısında değişimler oluyor. Bunları da bizim ülkemizin büyük gelişimi olarak son on yılda gördük. Bu anlamda da bu gelişiminden dolayı bugün ve hafta vesilesiyle hükümetimizi, Başbakanımız başta olmak üzere Sağlık Bakanımıza, tüm sağlıkçılar adına, sağlıktan hizmet alanlar adına bende teşekkür ediyorum. Tekraren hemşirelerimizin  haftaları kutlu olsun.

emine-bilgin-nurullah-cakir.jpg

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. TEPE'NİN MESAJI:

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yayımladığı mesajda; "Değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına, hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin, sadece hemşireler gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Her türlü olumsuzlukta, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin haftasını kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. ÖZŞAHİN'İN MESAJI

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin mesajında, "Ülkemiz genelinde de çok büyük atılımlar yaptığımız, büyük başarılar kaydettiğimiz sağlık ortamını sağlamamızda doktorlarımızla birlikte yan yana çalışan, gücünün üstünde çaba sarf eden tüm hemşire kardeşlerimizin hemşireler haftasını canı gönülden kutluyorum. Diğer sağlık çalışanlarımız ile birlikte hak ettikleri özlük haklarının da düzelmesi için çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü mutlulukla bildirmek isterdim" dedi.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ DR. SÜNBÜL'ÜN MESAJI:

Sağlık hizmetlerinin en önemli branşlarından olan hemşire hizmetlerinin profesyonelleri olan hemşirelerimizin yoğun iş yükü ve çalışma temposu ile hizmet verdiklerinin aşikâr olduğunu mesajında kaydeden Dr. Snbül mesajının devamında şunları kaydetti: Sevgi, şefkat ve bilgi ile yapılan hizmetlerin hem mesleki haz hem de başarıyı getireceği kesindir. Her ızdırabı olan hastalarımızın yanı başında ona şefkatle dokunan elin hemşire eli olduğunu unutmamalıyız. Bu önemli hizmeti veren hemşirelerimizin hizmetlerini verirken halkımızın da bu meslektaşlarımıza yardımcı olmalarını bekliyoruz. Ülkemizde ve ilimizde yetersiz hemşire ile verilmeye çalışılan hemşirelik hizmetlerinde özveri ve gayretle çalışan tüm hemşirelerimizin hemşirelik haftasını kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım.

rizede-hemsireler-gunu-kutlamalari-1.jpg