Rize'de Yurtta Karantinaya Alınan Kişi Sayısı 37'ye Yükseldi. Kıraathanede Kumar ve İskambil Oynayan 9 Kişiye Ceza Kesildi

Rize'de Yurtta Karantinaya Alınan Kişi Sayısı 37'ye Yükseldi.  Kıraathanede Kumar ve İskambil Oynayan 9 Kişiye Ceza Kesildi
Rize’de Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında karantina kurallarını ihlal eden ve KYK’ya ait yurda yerleştirilenlerin sayısının 37’ye yükseldiği, kıraathanede kumar ve iskambil oynayan 9 kişiye ceza kesildiği bildirildi.

Rize’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında karantina kurallarını ihlal edenlere yönelik denetimlerin devam ettiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, karantina sürecinde ikametlerinde kendilerini izole etmesi gereken kişilere yönelik yapılan denetimler devam ettiği ifade edilerek, “Bu kapsamda karantina kuralları ihlal ettiği tespit edilerek Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) yerleştirilen kişi sayısı 37 ye ulaştı.” denildi.

Denetimlerin aynı kararlılıkla devam edeceği belirtilen açıklamada, ayrıca, Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan rutin kontrollerde, bir kıraathanede kumar oynadığı belirlenen 5 kişiye ve iskambil oynayan 4 kişiye idari para cezası uygulandığı ve adli işlemler için süreç başlatıldığı kaydedildi.