Rize'de Yüz Yüze Eğitim Başladı. Vali Çeber, İlk Gün Öğrencileri Yalnız Bırakmadı

Rize'de Yüz Yüze Eğitim Başladı. Vali Çeber, İlk Gün Öğrencileri Yalnız Bırakmadı
Rize Valisi Kemal Çeber, yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün Vakıflar İlkokulunu ziyaret ederek öğrencileri yalnız bırakmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan planlama ile birlikte 2020-2021 Eğitim- Öğretim döneminde ilk yüz yüze eğitim okul öncesi ve 1. sınıflarda başladı. Bu bağlamda Vali Kemal Çeber, yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün Vakıflar İlkokulunu ziyaret ederek öğrencileri yalnız bırakmadı. Vali Çeber’e gerçekleştirmiş olduğu ziyarette eşi Neslihan Ayan Çeber’de eşlik etti.

Yüz yüze eğitimin başlamasının mutluluğunu yaşayan öğrenciler yeni dönemi balonlar ve şarkılarla karşıladı. Vali Çeber, okul bahçesinde bulunan öğrencilerin sınıflara girmesi ile birlikte, çocuklarını okula getiren velilerle bir süre sohbet etti.

Gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Çeber, “Kritik bir süreçte önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Çocuklarımızın sağlığı açısından gerekli tüm önlemleri aldık. Burada bizim önlemlerimizin yanı sıra siz velilerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Hep birlikte inşallah bu süreci aşacağız.“ ifadelerini kullandı.

Vali Çeber, velilerle yapmış olduğu sohbetin ardından okul binasını ve sınıfları ziyaret ederek pandemi sürecine yönelik alınan tedbirleri yerinde inceledi.  Sınıflarda öğrencilerle tek tek ilgilenip sohbet eden Vali Çeber, 81 ilden gönderilen hediyeleri öğrencilere verdi.

Ziyaretin son bölümünde İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen’den tedbirlere yönelik bilgi alan Vali Çeber, “Yüz yüze eğitimin başlamasının mutluluğunu öğrencilerimizle birlikte bizler de yaşıyoruz. Yüz yüze eğitimin başladığı tüm okullarımızda tedbirlerimizi en üst düzeyde aldık. Oluşabilecek muhtemel olumsuzlukları önleme adına tüm öğretmenlerimiz gerekli alt yapı ve bilgi birikimlerine sahipler. Öğrencilerimizle konuştuğumuzda hepsi okula gelmeyi istediklerini söylüyorlar. Okula gelenlerde mutluluklarını ve heyecanlarını bizlerle paylaşıyorlar. Şu an ki durumda sadece okul öncesi ve birinci sınıflarımızda yüz yüze eğitimi başlatmış durumdayız. İlerleyen süreçte Milli Eğitim Bakanlığımızca yapılan planlamalar doğrultusunda gerekli adımlar atılmaya devam edecektir. Bu süreçte tüm bireyler olarak daha hassas davranmalıyız. “ dedi.

vali-ceber,-yuz-yuze-egitimin-ilk-gunu-ogrencileri-yaliz-birakmadi.jpg