Rize'de Yüzde 150 Artış Sağlandı İl Müftü Vekili Teşekkür Etti

Rize'de Yüzde 150 Artış Sağlandı İl Müftü Vekili Teşekkür Etti
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 2018 yılı Vekaletle Kurban Kampanyasına Rize’den yoğun katılım oldu.

Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 2018 yılı Vekaletle Kurban Kampanyasına Rize’den yoğun bir katışım sağlandığını belirterek geçen yıla göre kentte yüzde 150’lik bir artış sağladıklarına vurgu yaparak kampanyaya destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Çakmakçı yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız işbirliğinde gerçekleştirilen 2018 yılı Vekaletle Kurban Kampanyasına ilimizde bağış yoğun oldu. İlk bağışı Sayın.Valimiz Erdoğan Bektaş'ın yaptığı kampanyaya, ilimizde kurum - kuruluş çalışanları, STK'lar ve halkımız bağışta bulundular. İl Müftümüz İsmail Yalçın'ın öncülüğünde, yazılı ve görsel medyanın destekleri ile teşkilatımızın her kademesindeki personelimizin özverili çalışmaları neticesinde Rize geneli bu yıl farklı, renkli ve etkili bir kampanya gerçekleştirildi. Kampanya çercevesinde bu yıl personel toplantıları,istişare buluşmaları, tv programları, ilimiz ve ilçelerimizde kurban bağış noktaları açılması, kurum-kuruluş, esnaf ve STK ziyaretleri gerçekleştirildi. Geçen yıl Rize geneli 1052 olan kurban bağışında bu yıl 2560 rakamına ulaşıldı. Ayrıca ilimizden iki personelimiz kurban dağıtımında bulunmak üzere Burkina Faso ve Namibya'ya gitti. Bu anlamlı kampanyada destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.