Rize'de Zavendikli Mustafa Hoca Anılacak

Rize'de Zavendikli Mustafa Hoca Anılacak
Rize’nin kanaat önderlerinden, gönül insanı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi için vuslatının 10. Yıldönümünde Cumartesi günü Rize’de anma programı düzenlenecek.

Rize'nin manevi dinamiklerinden ve kanaat önderlerinden, ilim, ihlas ve gönül adamı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi için ölümünün 10. Yıldönümü dolayısıyla Cumartesi günü (19 Ekim 2019) anma programı düzenlenecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde saat: 18.00’de düzenlenecek anma programına, 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz da katılacak. Programa, Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın yanı sıra Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Reisü’l Kurra Vekili Şeyh-ül Kurra Mustafa Demirkan, Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu Yöneticisi/Hafızlık Hocası Kurra Hafız Mustafa Türüt, Üsküdar Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Kurra Hafız İshak Danış, Üsküdar Ferah Mahallesi Yeni Camii Müezzin-Kayyımı İstanbul Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Birincisi Kurra Hafız Harun Reşit Danış, Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu Hafızı Karadeniz Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışma İkincisi Hafız Abdussamed Koçali, Amasya / Merzifon ilçesinde İmam Hatip Merhum Zavendikli Hocamızın Torunu Kurra Hafız Furkan Yağcıoğlu da katılacak.

Rize İrşad Vakfı ile Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları’nın organize edeceği, Rize İl Müftülüğü ile Rize Belediyesi ve Güneysu Belediyesinin destek vereceği programda ayrıca, Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kurslarının 32. Dönem icazet merasimi gerçekleştirilecek ve hafızlık eğitimini tamamlayan 41 kız ve 38 erkek olmak üzere toplam 79 hafız ve hafizenin icazet merasimi de yapılacak.

Tüm halkımız programa davetlidir.

rizede-zavendikli-mustafa-hoca-anilacak.jpg