Rize'de zil çaldı tatil bitti

Rize'de  zil çaldı tatil bitti
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, ilde iki yaş grubundaki anaokuluna gidecek olan 5 bin 711 öğrenciyle ilköğretim 1. sınıfa bu yıl kayıt yaptıran 4 bin 932 öğrencinin yarın okullarına gideceklerini söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, ülke genelinde yarın anaokulları ve ilköğretim okullarının 1. sınıflarının uyum programı için okullarına gideceklerini belirtti.

Bu kapsamda Rize'de anaokuluna gidecek olan iki yaş grubundaki 5 bin 711 öğrenci ile ilköğretim 1. sınıfa bu yıl kayıt yaptıran 4 bin 932 öğrencinin yarın okullarına gideceklerini ifade eden Çelik, ''Öğrencilerimiz 14-18 Eylül tarihleri arasında okullarında uyum programına katılacak. Bu dönemde okullarda öğretim yapılmayacak, sadece çocukların okullarına alışması için eğitim verilecek. Böylece dersler başladığında çocuklarımızın derslere hazır olmaları sağlanacak'' dedi.

Programın 3 yıldan bu yana uygulandığını ve oldukça başarılı sonuçlar alındığını vurgulayan Çelik, böylece dersler başladığında çocukların uyum sorununun ortadan kalkmış olacağını söyledi.

İl genelinde 11 anaokulu ile 263 ana sınıfı bulunduğunu bildiren Çelik, ''İlimiz bu yıl anaokulunun zorunlu olacağı 32 il arasında bulunuyor. Bu nedenle 60-72 ay grubundaki bütün çocukların anaokuluna kayıt yaptırması gerekiyor. Ancak bunun dışında aileler 36 aydan itibaren çocuklarını anaokullarına verebilirler. Anaokulu eğitimine ailelerin önem vermesi gerekir'' diye konuştu.

Çelik, il genelindeki okulların bazı küçük eksiklikleri dışında eğitim öğretim yılına hazır olduklarını, bu eksikliklerin de en kısa sürede giderileceğini kaydederek, ''Bu yıl ilimize 120 anaokulu öğretmeni atanacak. Ayrıca 80 de diğer alanlarda öğretmen ataması yapılacak. Böylece öğretmen açığımızı kapatmış olacağız'' diye konuştu.

Çelik, İlköğretim Haftası kutlama programı kapsamında Rize'de de Vakıflar İlköğretim Okulu'nda bir program düzenleneceğini sözlerine ekledi.