Rize'deki 18 STK ve Meslek Örgütünden İsrail'in Mescid-i Aksa Saldırılarına İlişkin Ortak Bildiri

Rize'deki 18 STK ve Meslek Örgütünden İsrail'in Mescid-i Aksa Saldırılarına İlişkin Ortak Bildiri
Rize’deki bazı STK'ler ve Meslek Örgütleri İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarına ilişkin ortak bildiri yayımladı

Rize’de 18 sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı ortak bildiri yayımladı.

Rize Ticaret Borsası, Rize Ziraat Odası, ASKON Rize Şubesi, MÜSİAD Rize Şubesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası, Rize İnşaat Mühendisleri Odası, Rize Mimarlar Odası, Rize Ziraat Mühendisleri Odası, Rize Jeoloji Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Çay Sanayicileri Derneği, Merkez Muhtarları Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Rize Şehir Plancıları Odası ve Rize Memur-Sen tarafından yayımlanan ve ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun tarafından okunan ortak bildiride, 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde ve Haçlı zihniyeti içinde yürütülen saldırıların failleri ve ortakları lanetlendi.

ASKON Rize Şube Başkanı Karakoyun, Filistinlilerin bölgede maruz kaldığı insan hakları ihlallerine ve İsrail’in katliamına insanlık tarafından topyekûn dur denmemesinin kabul edilemez olduğunu kaydederek “Masum Filistin halkının haklarının, Siyonist devlet tarafından yıllardır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliama cüret etmesi karşısında insanlığın, gür bir sesle ve topyekûn biçimde, dur dememesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır. Filistin halkı meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci konumundaki İsrail ve hamisi ABD Ortadoğu’da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlemişlerdir. Birleşmiş Milletler ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesini göreve davet ediyor, eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse, bu kurumların Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak, gereğini yapmalarını bekliyoruz.” dedi.

Karakoyun, vicdan sahibi herkesi İsrail aleyhine tavır almaya davet ettiklerini belirterek, “Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit olan kardeşlerimizin değil hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağını düşünüyoruz. Vicdan sahibi herkesi İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Zira ‘her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; dostlarımızın sessizliği olacaktır.’” diye konuştu.