Rize'deki FETÖ Davası

Rize'deki FETÖ Davası
Rize'de örgütün "asker abisi" olduğu öne sürülen Osman Şaylı ile dönemin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü yarbay Sandal'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Adil Babayiğit, Sinan Aktaş ve örgütün "asker abisi" olduğu öne sürülen Osman Şaylı ile tutuksuz sanık Tahir Demir, sanık avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Recep Gümüşsü ile tutuksuz Hacı Azmi Aydın, Ali Yaylacı ve Mahmut Bahar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Dönemin Rize Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü yarbay Halil Hilmi Sandal ise SEGBİS sistemindeki arıza nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Mahkeme Başkanı Özkan Tavuz, "örgüt yöneticisi" olarak yargılanan Osman Şaylı'ya, suçun değişme vasfı nedeniyle "örgüt üyesi" olarak yargılanma durumunun söz konusu olabileceğini belirterek, ek savunmasını talep etti. Bunun üzerine Şaylı, lehine yönelik değerlendirme yapılmasını istedi.

Diğer sanıklar ise daha önceki duruşmadaki savunmalarını tekrar ederek, beraatlerini talep etti.

Savcılık makamı mütaalasında, dosyaya gelen evraklar sonucu Mahmut Bahar'ın FETÖ mensuplarınca geliştirildiği değerlendirilen "Mor Beyin" uygulamasının yönlendirmesi sonucu ByLock IP'sinin gözüktüğünün tespit edildiği, sanık Tahir Demir'in ise hakkında delil yetersizliği nedeniyle beraatlerini, diğer sanıkların cezalandırılmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.