Rize'deki FETÖ'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

Rize'deki FETÖ'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava
Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe teşebbüsüne ilişkin 51 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Şaban Arı, Yunuz Kotiloğlu, Nihat Işık, Yusuf Karadağ, Sebahattin Uzun, Rıdvan Çiriğ, Mehmet Bostan, Rıdvan Mat, Kamil Önerbay ve Songül Kızılkaya ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Tutuklu sanıklar Ruşen Çolak ve İlhami Dülgeroğlu ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ile duruşma salonuna bağlandı.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Savcılık değerlendirmesinde, sanıkların mevcut durumlarının devamını Davut Şahan ve Sogül Kızılkaya'nın örgüt yöneticisi olarak, diğer sanıkların ise örgüt üyesi olarak cezalandırılmalarını talep etti. 

Mahkeme heyeti, dosyada adı geçen ve farklı dosyalarda yargılanmaları bulunan Nihat Işık, Şaban Arı, Mehmet Bostan, Rıdvan Mat, Yusuf Karadağ, İlhami Dülgerioğlu, Sebahattin Uzun, Kamil Önerbay, Ridvan Çiriğ, Cebrail D, Melek U, Barış T, Hamza Ö. ve Hasan D'nin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin dosyalarının ayrılmasına, karar vererek duruşmayı erteledi.