Rize'deki FETÖ/PDY Davasında Karar

Rize'deki FETÖ/PDY Davasında Karar
Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan eski polis memuru 8 sanık 7 yıl 6'şar ay, etkin pişmanlıktan yararlanan bir kişi ise 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına "silahlı terör örgütüne üye olduğu" iddiasıyla yargılanan, polislikten ihraç edilen tutuklu sanıklar Abdulkerim T, Abdurrahim T, Ahmet Ş, Emre S, Gökcen Ü, Tolgay K, Uğur V, tutuksuz sanıklar Erdem İ. ile H.S. ve avukatları katıldı.

Sanıklar son savunmalarında haklarındaki örgüt üyeliği iddiaları ve diğer suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. H.S. ise etkin pişmanlıktan yararlanarak bildiklerini anlattığını ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Abdulkerim T, Abdurrahim T, Ahmet Ş, Emre S, Gökcen Ü, Tolgay K, Uğur V. ve  Erdem İ'yi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Etkin pişmanlıktan yararlanan H.S. ise 3 yıl 9 ay ile hapis cezasına çarptırıldı.

Heyet, istinaf ve Yargıtay aşamasında sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmetti.