Rize'deki FETÖ/PDY Operasyonu Tamamlandı

Rize'deki FETÖ/PDY Operasyonu Tamamlandı
Rize il genelinde Fethullah Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen üç özel okulda polis tarafından başlatılan inceleme tamamlandı. İnceleme sonucunda çok sayıda harddiskin örneği alındı, belgelere incelenmek üzere el konuldu

Rize'de  Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında üç özel okulda polis ekiplerince başlatılan inceleme tamamlandı.

Bank Asya Şubesinde 29 Ocak'ta inceleme yapan güvenlik güçleri, bankanın bazı dosyalarına el koymuş ve bilgisayarlarda yapılan incelemenin ardından Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı üç özel okulda dün sabah saatlerinde inceleme başlatılmıştı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ile diğer bazı birimlerden görevlilerin eş zamanlı olarak Çayeli ilçesindeki Özel Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, il merkezindeki Şahika Özel İlkokulu ve Ortaokulu ile Kopuzlar Lisesinde dün başlattığı inceleme tamamlandı.

Binalarda yürütülen incelemeler neticesinde 2 harddiske örneği alınamadığı için el konuldu. Yaklaşık 30 harddiskin ve çok sayıda flaş belleğin örneği alınırken bazı dosyalara da el konulduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Gülen Cemaatinin Okullarına Polis İncelemesi