Rize'deki Foto Maraton Çekimleri Sona Erdi

Rize'deki Foto Maraton Çekimleri Sona Erdi
Rize'de düzenlenen foto maraton çekimleri sona erdi

Rize Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü ve f RİZE Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği’nin (f rize) işbirliğiyle “Fırtına Vadisi'nde Güz” temalı ödüllü “Foto Maraton” fotoğraf yarışması çekimleri tamamlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut yaptığı açıklama da "Fırtına Vadisinde Güz" foto maratonunun çekimlerinin tamamlandığını belirterek şunları söyledi: Foto maraton kapsamında Fırtına Vadisinin bütün Doğu Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tescilli alanları böylece fotoğraflan ve fotoğraf severlerle paylaşılmış olacak. Tunca Vadisi tabiat parkı, fırtına vadisi sulak alanı ve Kaçkar dağları milli parkını çekme fırsatı bulduk. Burada çekilen fotoğrafları öncelikle yarışma için daha sonrada bütün Rize'ye ve Türkiye'ye tanıtmak için kullanacağız. Hem fotoğraf yarışması hem de tescilli alanlarımızın tanıtımı faaliyetiydi. F Rize fotoğraf kültürü ve sanatı derneği ile ortak düzenlediğimiz bu faaliyet Rize'de hem fotoğraf meraklılarına, hem kurumumuza hem de F Rize Derneğine yeni bir ivme kazandıracağı düşüncesindeyim. Tescilli alanların tanıtımı ve bu tür faaliyetlerle mümkün oluyor. Bu tanıtıma hem ev sahipliği yapan hem de bize fotoğraf destekleriyle kurumumuzu güçlendiren F Rize fotoğraf kültürü ve sanatı derneğinin teşekkürlerimizi sunuyoruz. Katılan herkese başarılar diliyor, fotoğraf sanatına katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

rizede-foto-maraton-cekimleri-sona-erdi-3.jpg

Foto Maraton'a katılan Nuraydın Girit yaptığı açıklamada, foto maratonun daha sonraki mevsimlerde de devam etmesini istediğini söyleyerek şunları söyledi:Katılımın fazla olmasına çok sevindik. Zaten Rize'miz çok güzel. Böyle faaliyetlerin olması Rize'miz adına çok güzel oldu. Fotoğraf adına güzel şeyler öğrendik. Yola çıkışımızdan akşam eve dönüşümüze kadar her şey çok güzeldi.

rizede-foto-maraton-cekimleri-sona-erdi-4.jpg

Foto maratona katılan Mehmet Ali Ak ise şunları söyledi: f Rize fotoğraf kültürü ve sanatı derneği ile Doğa koruma ve milli parklar 12. bölge müdürlüğünün birlikte organize ettiği fırtına vadisinde güz adlı foto maratonu kapsamında iki gündür ışığın peşinde Rize'nin yaylalarını,mezralarını ve dağlarını dolaşıyoruz. Rize'de ilk defa düzenlenen faaliyetin Rize'mizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu sayede Rize'nin gizli kalmış güzelliklerinin ortaya çıkarılacağı, ülkemiz insanları ve yabancı insanlara da ulaşacağı kanaatindeyim. Yapılan bu faaliyete ciddi bir katılımın olması da ilimizin de bu tür faaliyetlere ciddi bir şekilde ihtiyacı olduğunu gösteriyor. İnşallah bu tip faaliyetler ilimizde artarak devam eder.

rizede-foto-maraton-cekimleri-sona-erdi-5.jpg

rizede-foto-maraton-cekimleri-sona-erdi-6.jpg

rizede-foto-maraton-cekimleri-sona-erdi-7.jpg

Haber: Ali Kemal Atik