Rize'deki Gıda Zehirlenmesinde 471 Öğrenci Taburcu Edildi

Rize'deki Gıda Zehirlenmesinde 471 Öğrenci Taburcu Edildi
Rize'de mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelere başvuran 473 üniversite öğrencisinden 471'i taburcu edildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsündeki yemekhanelerde dün akşam saatlerinde yemek yedikten bir süre sonra rahatsızlanarak hastanelere başvuran öğrencilerin sayısı sabaha kadar arttı.

Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti olan öğrencilerin 313'ü Rize Devlet Hastanesi, 160'ı ise Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servislerine müracaat etti.

Genel sağlık durumları iyi olan 471 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 2'sinin tedavisi Rize Devlet Hastanesinde sürüyor.

Olayla ilgili adli makamlar ve üniversite bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin gerekli numune alımlarının ardından incelemeye başladığı, sonuçların birkaç gün içerisinde belli olacağı bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yönetimi ise soruşturma bitene kadar ilgili yemek firmasından hizmet alımını durduğunu, soruşturmanın firma aleyhine sonuçlanması halinde ise alımı sonlandıracağını açıkladı.