Rize'deki Havalimanı Gençlerle Konuşuldu

Rize'deki Havalimanı Gençlerle Konuşuldu
Rize Pazar'da yapılması planlanan Rize-Artvin Havalimanı gençlerle konuşuldu, geleceğe yönelik neler olması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Ak Parti Pazar İlçe Başkanı Sabri Aydoğdu'nun katıldığı sohbette bölgenin ekonomik geleceği konuşuldu.

Gençlerin ilgi gösterdiği sohbette Rize'nin Pazar ilçesinin yakınında yapılması kararlaştırılan havalimanın yaratacağı istihdam olanakları ve bölgeye sunacağı ekonomik getiri konuları dile getirildi.

Havalimanın yapılmasıyla birlikte bölgenin turizminin gelişeceğini belirten Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, "Havalimanının yapılmasıyla birlikte yeni konaklama yerleri ihtiyacı doğacaktır. Yolcu taşımacılığı alanında da sektör büyüyecektir ve bu alanda da çalışma imkanları artacaktır.  Bu durum gençlerimizin istihdam imkanlarını arttıracaktır" dedi.

rizedeki-havalimani-genclerle-konusuldu.jpg

OVİT TÜNELİ, LOJİSTİK MERKEZ VE HAVALİMANI BÖLGEYİ GELİŞTİRECEK

Rize'nin Anadolu'yla olan bağlantısını güçlendirecek olan Ovit Tüneliyle birlikte Rize'nin ticaret hacminin artacağını söyleyen Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Ovit Tüneli, Rize-Artvin Havalimanı ve beraberinde yapılacak olan Lojiktik Merkez Rize'nin gelişen ticaret hacmine büyük katkı sağlayacaktır. Rize-Artvin Havalimanı'yla birlikte gelişen ve büyüyen Rize ekonomisi uluslar arası nitelik kazanacaktır. Ovit Tüneli, Lojistik Merkez ve Havalimanı bölgenin ticaret hacmini arttıracağı gibi yeni sektörler ve yeni iş imkanları ortaya çıkaracaktır" şeklinde konuştu.