Rize’deki Kazada Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi. Fatma Hoca Sevenlerini Hüzne Boğdu

Rize’deki Kazada Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi. Fatma Hoca Sevenlerini Hüzne Boğdu
Rize’de yolcu otobüsünün otomobille çarpışmasıyla meydana gelen trafik kazasında otomobil sürücüsünün de hayatını kaybetmesiyle kazada ağır yaralanan 2 kişi de hayatını kaybetti.

Rize’nin Gündoğdu Balıkçılar Mevkiinde yolcu otobüsünün otomobille çarpışmasıyla meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan otomobil sürücüsü Fatma Bekir (Bekiroğlu) dün akşam hayatını kaybetti.

Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin yetiştirdiği ilk hanım hafızlardan ve talebesi olan Hafız Fatma Bekir (46),  kaza sonrası kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalesinin ardından tedavisine devam edilmek üzere Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Burada yapılan tedaviye cevap vermeyen Bekir, 5 günlük yaşam mücadelesini dün akşam kaybetti.

Hafız Fatma Bekir için bugün Öğle Namazının ardından Rize Sahil Camiinde Cenaze Namazı kılındı. Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan'ın yanı sıra çok sayıda kişinin katılım sağladığı ve Zavendikli Hocanın damadı İrşad Vakfı Başkanı Ahmet Ali Saruhan Hoca’nın kıldırdığı cenaze namazının duasını ise İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendinin Rize Vekili Resul Bölükbaşı Hocaefendi yaptırdı. Kılınan cenaze namazının ardından Bekir’in naaşı Fener Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi. Cenazeye Hafız Fatma Bekir’in yetiştirdiği yüzlerce bayan talebesi de katılım sağladı.

fatma-bekir-cenazesi-1.jpg

fatma-bekir-cenazesi-2.jpg

OLAYIN ÖNCESİ

Kaza 24 Ağustos Çarşamba günü Rize’nin Gündoğdu Balıkçılar Mevkii Karadeniz Sahil Yolu üzerinde Artvin’den Bursa’ya gitmekte olan Şinasi Ustabaş (41) yönetimindeki yolcu otobüsünün, kavşaktan kontrolsüz bir şekilde yola giren otomobille çarpışmasıyla meydana gelmiş ve kazada 2’si ağır 5 kişi yaralanmıştı. Çarpışmanın etkisi ile otomobil hurdaya dönerken, kazada otomobil sürücüsü Fatma Bekir ile Dilneva Aşiyan Bekiroğlu (41) ağır yaralanmış, otomobildeki 3 kişi ise hafif yaralı olarak hastanelere kaldırılmıştı. Ağır yaralılardan Dilneva Aşiyan Bekiroğlu kaza günü kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Hafız Fatma Bekir’in ise tedavisi devam ediyordu. Bekir’in de dün akşam hayatını kaybetmesiyle kazadaki ölü sayısı 2’ye yükselmiş oldu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'deki Kazadan Acı Haber 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Rize'de Yolcu Otobüsü ile Otomobil Çarpıştı 2’si Ağır 5 Yaralı