Rize'deki Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı

Rize'deki Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı
Rize Valiliğince organize edilen ve 5 gün sürecek Rize Kültür Sanat Etkinlikleri başladı.

Rize Valiliğince organize edilen, birçok kamu kurum ve kuruluşunun yan sıra sivil toplum kuruluşları ve özel sektör tarafından da desteklenen Rize Kültür Sanat Etkinliklerinin açılışı, dün akşam İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Rize Valisi Nurullah Çakır tarafından açılış gerçekleştirilen ve beş gün sürecek olan Rize Kültür ve Sanat Etkinliklerinin açılış törenine, üst düzey protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

rizede--kultur-sanat-etkinlikleri-basladi-(2).jpg

Hat, Tezhip, Ebru ve Minyatür sanatlarından oluşan 50 eserin sergilendiği, sergi açılışı ile başlayan etkinliklerde; Ebru Sanatçısı Sabri Kalender eşliğinde ebru atölye çalışması yapıldı.

Açılış programının ikinci bölümünde “Eskitilmiş Kılıç II.Abdulhamid Han” tiyatro oyunu sahnelendi. İzleyiciler tarafından büyük beğeni kazanan tiyatro oyunundan sonra bir konuşma yapan Vali Çakır; “ Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen, bu organizasyona destek veren ve bu salonu dolduran herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, ecdadımız yakından tanımak adına, bunu bir tiyatro eseri ile karşımıza gelen başta yazarı, hemşerimize Mustafa Akif Ekşi’ye ve sahneye koyan ekibini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

rizede--kultur-sanat-etkinlikleri-basladi-(8).jpg

rizede--kultur-sanat-etkinlikleri-basladi-(3).jpg

rizede--kultur-sanat-etkinlikleri-basladi-(4).jpg

rizede--kultur-sanat-etkinlikleri-basladi-(5).jpg

rizede--kultur-sanat-etkinlikleri-basladi-(6).jpg

rizede--kultur-sanat-etkinlikleri-basladi-(7).jpg